Trelleborg-direktører rådgiver iværksættere

Iværksættere nyder godt af bankrådgivere, der kuldsejlede med Slagelse-bank.

Læs mere
Fold sammen

De to bankdirektører, der stod bag den voldsomme ekspansion i Bank Trelleborg, som siden gav bankens aktionærer store tab, tjener nu til føden i det offentlige erhvervsfremmesystem som rådgivere for iværksættere.

Carlo Chow, der var administrerende direktør i Bank Trelleborg og hans højre hånd i banken, Kim Linnemann, er ansat som finansieringskonsulenter i henholdsvis Væksthus Hovedstaden og Væksthus Sjælland i Vordingborg.

Ansættelsen af de to omstridte bankfolk har vakt opsigt blandt private konsulenter, der hæfter sig ved, at de skatteyderfinansierede væksthuse kun må give vejledning og ikke rådgivning til iværksættere.

Det sidste skal væksthusene overlade til private konsulenter.

Carlo Chow og Kim Linnemann kom, kort tid før Bank Trelleborg brød sammen, til en færøsk bank, som de siden måtte forlade.

Bank Trelleborg blev i januar 2008 overtaget af Sydbank efter en dramatisk weekend, hvor det blev konstateret, at banken var insolvent. Alle aktionærerne – herunder mange borgere i Slagelse – tabte deres penge, mens bankens aktiver blev solgt videre til Sydbank.

Direktør i Væksthus Hovedstaden, Marlene Hougaard, er godt klar over, at ansættelsen af Carlo Chow har vakt opsigt.

- Men Carlo er særdeles velkvalificeret, når det drejer sig om at vejlede iværksættere, inden de skal i banken og have et lån. Den vejledning har mange brug for lige nu. Desuden har Carlo ikke berufsverbot. Der er ikke rejst sag mod ham. Og vi har fået en medarbejder med mange gode kontakter i det finansielle miljø. De kontakter kommer nu iværksætterne til gode, siger Marlene Hougaard.