Tredje formand på tre år hos Falck

Kun et år efter Thorleif Krarup blev valgt ind i Falcks bestyrelse, udtræder han igen. Det er ikke et problem ifølge storaktionæren Lundbeck.

Foto: Reimar Juul. Afgående bestyrelsesformand, Thorleif Krarup, Falck.
Læs mere
Fold sammen

»Never change a winning team«

Den parole lever man ikke efter hos Falck, der for tredje gang på tre år skal have ny bestyrelsesformand, efter at nuværende formand Thorleif Krarup falder for 12-årsregel. Det skriver Børsen.

Ny bestyrelsesformand hos Falck bliver tidligere Nordeachef og nuværende bestyrelsesformand i DSB, Peter Schütze. Ikke kun Peter Schütze er ny i bestyrelsen. Lundbeckfondens direktør, Lene Skole, stryger direkte ind i bestyrelsen og overtager næstformandsposten.

Thorleif Krarup, har siddet 12 år i bestyrelsen hos Lundbeckfonden, som ejer 57 procent af Falck, og anciennitetsregler i Lundbeck betyder, at han må udtræde af både Lundbeckfonden og Falcks bestyrelse. Det sker efter kun et år på posten hos redningskoncernen, men Lundbeckfondens formand, Jørgen Huno Rasmusssen ser ikke noget problem.

»Det er jo det, der følger af god governance og ancennitetsbegrænsning. Det, synes vi, er sundt - at man har en vis udskiftning. Vi har været glade for at have Thorleif i fonden i det antal år, han nu kunne - og så er reglen jo også udtræder i dattervirksomheder,« siger Jørgen Huno Rasmussen.

Lundbeckfonden ejer som nævnt over halvdelen af Falck, og derudover er Kirkbi med knap 28 procent og Falck-ledelsen med 10 procent de største aktionærer.