Tre topledere: Sådan skal HR-afdelingen fungere

De repræsenterer tre vidt forskellige organisationer, men de mener alle tre, at HR har en enorm betydning for at levere resultater. Her er deres bud på, hvordan man skaber den bedste-HR-afdeling.

Den moderne HR afdeling skal mere end at ansætte og udvikle medarbejdere. Det forventes flere steder, at HR indgår som strategisk sparringspartner for topledelsen, understøtter forretningen og er drivkraften for forandringer. Men hvad kræver CEO'en (Søren Lockwood fra SEB Pension), bestyrelsesformanden (Stine Bosse fra Det Kgl. Teater) og den offentlige direktør (Lars Wilms, kommunaldirektør i Egedal Kommune) helt præcist af sin HR-afdeling? Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen

Den moderne HR-afdeling skal ikke længere bare ansætte og udvikle medarbejdere. Det forventes flere steder, at HR fungerer som en strategisk sparringspartner for topledelsen, er drivkraft for forandringer og ikke mindst er med til at sikre en bundlinje, chefen kan gnide sig i hænderne over.

Men hvad kræver en topchef egentlig af sin HR-afdeling? Det var tre erfarne danske topledere mødt op på sidste uges HR-konference på Berlingske for at besvare.

Deres tilgang til HR-arbejdet er ligeså forskellig som de organisationer, de er i spidsen for.

Søren Lockwood, den administrerende direktør i SEB Pension, modtog for nyligt en HR-pris for at sætte massivt fokus på sine medarbejderes sundhed og velvære, mens Lars Wilms, der er kommunaldirektør i Egedal Kommune, opdagede vigtigheden af en organisation, hvor medarbejderne er knyttet sammen af en stærk virksomhedskultur. Erhvervskvinden Stine Bosse, der i dag er bestyrelsesformand for Det Kongelige Teater, er i den stik modsatte grøft. Hun nedlagde sin HR-afdeling under sin tid i Tryg, og den beslutning står hun fast ved.

Konferencen var et partnerskab mellem Berlingske Business og konsulenthuset PBJ A/S.

Læs her de tre erhvervsfolks syn på HR: