Tre danskere blandt de største unge talenter i Europa

Traditionen tro har det amerikanske erhvervsmagasin Forbes udarbejdet magasinets årlige top 30-liste over de bedste unge under 30 år i Europa. Og her kan Danmark blære sig med at have tre talenter repræsenteret.

Traditionen tro har det amerikanske erhvervsmagasin Forbes udarbejdet magasinets årlige top 30-liste over de bedste unge under 30 år i Europa. Her kan Danmark blære sig med at have tre talenter repræsenteret, bl.a. Danmarkshistoriens yngste uddannede læge, Habib Frost . Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nyt år, nye talenter.

For andet år i træk har magasinet Forbes lavet en top 30-liste over de største talenter under 30 år inden for ti kategorier bl.a. medier, finans, forbrugerteknologi, naturvidenskab og politik. Og Danmark kan i dag bryste sig af at have tre repræsentanter på »Forbes 30 Under 30 Europe list 2017« under tre forskellige kategorier. I alt dækker listen over 300 unge iværksættere og ledere over hele Europa.

Danmarkshistoriens yngste uddannede læge Habib Frost er den ene af de tre danskere på listen under teknologi. Habib Frost har udviklet et apparatur til hjertestop. Det hedder Neurescue og er en tynd gummislange, der bliver indført i låret og hele vejen op til hovedpulsåren, hvor en ballon for enden af slangen tilstopper åren ved hjertet. På den måde skabes et lukket system, der kun omfatter overkroppen fra hjertet og op efter. Får en person et hjeretstop kan blodet pumpes rundt i et mindre område ved hjælp af hjertemassage, derved kommer der mere blod til hjertet og hjernen, og man har længere tid til at behandle patienten, inden hjernen lider overlast.

Habib Frost startede allerede i gymnasiet som 14-årig, og i dag har han stiftet sin egen virksomhed - Neurescue, hvis formål er at redde mange liv.

Andreas Hougaard Laustsen har ligeledes marcheret sig ind på listen under kategorien videnskab og sundhed, som er medstifter Biosynthia. Biosynthia er en kombination af studerende fra DTU, Aarhus Universitet og Københavns Universitet. De har udviklet en teknologi, der kan fremme enzymer og pathways - og den teknologi kan være afgørende for at gøre biobrændsel til en energiressource i fremtiden. I hans kredse går han under titlen som Danmarks sejeste ingeniør pga. hans forskning og tiltag inden for entreprenørskab.

Egentlig er Charlotte Nørlund- Matthiesen født og opvokset i Bruxelles, men hun er dansk statsborger, og derfor tæller hun som det tredje danske talent på det amerikanske erhvervsmagasin top 30-liste under kategorien lovgivning og politik. I 2012 udviklede hun sammen med to andre Clicknsign, som er en brugervenlig hjemmeside, der skal gøre det gennemsigtigt for EU-borgere at fremsætte et lovforslag - som borgere skal du have en mio. underskrifter for at fremsætte et lovforslag. Clicknsign er en blanding af en underskrifts- og crowdfundingside. Men i dag er hun ikke en del af Clicknsign mere, i stedet arbejder hun som politisk rådgiver for Europa Parlamentet i Bruxelles. Her arbejder hun med tranportpolitik og med investeringsgruppen om at finansiere større energi- og infrastrukturprojekter.