Travl bestyrelsesmand forlader formandsstolen i ISS

De styrende poster i ISS får i dag nyt mandskab. Den nu tidligere formand Ole Andersen bliver erstattet af Sir Charles Allen.

Ole Andersen har siddet på posten som formand i ISS i otte år og er nu klar til at give pladsen videre. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bjarke Ørsted

Den store rengøringsgigant ISS har fået ny formand. Det er Ole Andersen, der forlader posten og erstattes af Sir Charles Allen.

»ISS klarer sig godt, strategien er tydelig, og virksomheden eksekverer, som den skal. Jeg mener, det er det rigtige tidspunkt for ISS at vælge en ny formand,« forklarer Ole Andersen i en pressemeddelelse.

Ole Andersen er i forvejen formand for Danske Bank, Bang & Olufsen og Chr. Hansen og har en række andre poster i det danske erhvervsliv.

Han har siddet på posten i ISS i otte år, og i følge Morten Hummelmose, chef for EQT Partners' danske aktiviteter, vil det ikke have betydning for den positive udvikling, som ISS bevæger sig i.

»Fra ejernes perspektiv er vi kede af at se Ole forlade ISS, men vi er samtidig godt tilfredse med, at Charles Allen er klar til at tage over. Denne ændring kommer på et godt tidspunkt, selskabet klarer sig godt og er på rette vej mod yderligere succes, herunder en sandsynlig børsnoteringsproces inden for et par år,« forklarer han i en pressemeddelelse.

Sir Charles Allen har siddet som bestyrelsesmedlem i ISS indtil nu. Og det er endnu en travl mand, der kommer til at besidde posten som formand. Udover hans nye position, sidder han blandt andet som formand for den største kommercielle radio gruppe i Storbritannien, Global Radio Group, og er også fornylig blevet valgt som formand for britiske Røde Kors. 

Formandsskiftet kommer i dag, hvor halvårsregnskabet for ISS har vist en positiv fremgang. I det første halvår af 2013 har ISS et overskud på 131 mio. kr. Sammenlignet med sidste var der et underskud på 297 mio. kr.

»Vi vokser i både udviklede og nye markeder, til dels drevet af en vellykket gennemførelse af store kontrakter som Barclays, Novartis, Citibank og HJ Heinz,« lyder forklaringen fra Jeff Gravenhorst, CEO i ISS Group i en pressemeddelelse.