Træd i karakter når du bliver underløbet

Nyansatte ledere skal ikke lade sig tryne af ældre lederkollegaer, som er på jagt efter anerkendelse.

Foto: Matej Kastelic

I sidste uges dilemma, som blev bragt på Business.dk, blev den nyansatte afdelingsleder Peter bevidst saboteret af sin erfarne lederkollega Cecilie under en præsentation for direktionen. Cecilie erkendte efterfølgende, at hun mener, at hun er berettiget til den anerkendelse, der vil følge med, hvis det lykkedes Peter og Cecilie at tiltrække en ny stor kunde til firmaet.

Ledelsesrådgiver hos Lederne Helle Bruun Madsen tager afstand fra Cecilies opførsel.

- Cecilie mener, at hun alene har krav på æren, men Peter og Cecilie har arbejdet sammen om at tiltrække den potentielle kunde. Derfor fortjener både Cecilie og Peter naturligvis anerkendelse, hvis det lykkedes at tiltrække den nye kunde, siger Helle Bruun Madsen.

Hvis Peter vil bevare sin integritet og undgå at blive underløbet igen af Cecilie, anbefaler ledelsesrådgiveren, at Peter siger fra nu.

- Det er altid vigtigt at positionere sig i en ledergruppe, uanset om der er tale om en nyansat eller en erfaren leder, siger Helle Bruun Madsen.

Ledelsesrådgiveren anbefaler, at Peter skal positionere sig på en måde, hvor han ikke ødelægger det fremtidige samarbejde med Cecilie.

- Peter skal vælge løsningsmulighed nummer 1, hvor han går i dialog med Cecilie, men han skal samtidig slå fast, at han ikke vil acceptere hendes opførsel. Hvis Peter under dialogen lægger op til, at de slår en streg over hændelsen og tænker fremad, vil han sandsynligvis opnå Cecilies respekt. Den gensidige respekt vil give Peter og Cecilie et solidt afsæt til et problemfrit samarbejde, siger Helle Bruun Madsen.