TopoTarget i højrisiko, men har stadig perspektiv

Trods massive kursfald ovenpå fredagens offentliggørelse af et dårligt fase II resultat, kan aktien give gevinst på 3-6 måneders sigt. Men det er en risikabel affære skriver AktieUgebrevet i denne analyse.

Efter offentliggørelsen af skuffende kliniske forsøg med kræftmedicinen Belinostat er TopoTagert aktien blevet en risikabel affære. Fold sammen
Læs mere
Foto: LASZLO BELICZAY
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

TopoTarget fremlagde fredag morgen skuffende resultater fra et vigtigt kræftstudie, som fik aktiekursen til at styrtdykke med 60 % i løbet af dagen. På kort sigt er risikoen for yderligere kursfald stor, da selskabets likvide beholdning nærmer sig et kritisk lavt niveau. Ikke desto mindre ser AktieUgebrevet muligheden for et godt udbytte. Risikoen er dog tilstade for et tab.

Køb adgang til analysen herunder eller køb hele AktieUgebrevet nr. 24/2012 her.

OBS!! AktieUgebrevet er ikke en del af abonnementet på Business PLUS. Som PLUS-kunde får du i stedet glæde af AktieUgebrevets aktieanalyser til særpris.

Gennem Business PLUS får du således hele ugens AktieUgebrevet for kun 99 kr. Normalpris: 149 kr.

Tilmeld dig AktieUgebrevets gratis nyhedsmail herBørskurs på analysetidspunktet: 1,46
AktieUgebrevets fair value (3-6 mdr): 1,11

TopoTarget har netop præsenteret kliniske fase II resultater for det såkaldte CUP-studie for kræftmidlet Belinostat, som testedes i kombination med kemoterapi i solide tumorer af ukendt oprindelse.

Forsøgets primære objektiv var at påvise minimum 60 % forlængelse af perioden uden sygdomsprogression for Belinostat i kombination med kemoterapi (BelCaP) holdt op imod kemoterapi alene (CaP).

Resultaterne viste dog kun en forbedring på ubetydelige 2 %, via en median på 5,4 måneder for Bel- CaP vs. 5,3 måneder for CaP. Der observeredes dog en signifikant højere responsrate for BelCaP på 43 % mod 22 % i CaP (p-værdi = 0,0252). 

Overvejer den videre udvikling

TopoTarget vil i lyset af de skuffende resultater, nu overveje den videre udvikling af Belinostat i solide tumorer, og man vil desuden forsøge at skabe yderligere klarhed over resultaterne i dette studie, som viste visse modstridende og overraskende resultater.

Eksempelvis er det et paradoks, at den højere responsrate set med BelCap-armen ikke udmøntede sig i længere tid uden sygdomsprogression i forhold til Cap-armen. Herudover var der en tendens til at overlevelsesfordelen for BelCap patienterne blev større over tid, og eksempelvis var ca. 35 % i live i BelCaparmen efter 18 måneder mod ca. 21 % i Cap-armen.

Dette indikerer for os at se, at der muligvis kan findes en undergruppe af patienter - ved eksempelvis at se på specifikke biomarkører - der responderer bedre på Belinostat, således at man kan foretage et nyt fase II studie udelukkende med disse patienter.

Under alle omstændigheder er dette dog en længerevarende proces, og spørgsmålet er om man kan forsvare det økonomiske rationale heri.

En markedslancering af Belinostat i solide kræftformer er nu som minimum rykket til 2018-2019, og risikoen for at det aldrig lykkes at få stoffet på markedet er steget drastisk.

TopoTarget har fortsat et mindste fase I/II studie med 35 patienter i lungekræft kørende, men da studiet ikke har en kontrolarm, er det begrænset, hvor meget værdi, der ligger i dette studie.

Høj risiko frem mod fase III PTCL data

Den største kurstrigger for TopoTarget og værdiskaber i Belinostat-programmet ligger nu i den relativt sjældne lymfekræftform PTCL, hvor TopoTargets samarbejdspartner Spectrum Pharmaceuticals, ventes at præsentere fase III resultater inden nytår.

Rekrutteringen af de 129 patienter blev afsluttet tilbage i september 2011, og forsøgets primære objektiv er en overordnet responsrate på minimum 20 %.

Vi vurderer, at der er en rimelig sandsynlighed for at TopoTarget vil opnå en responsrate på den rigtige side af 20 %, da fase II data viste en responsrate på ca. 32 %. Vi har været positivt overraskede over den hurtige patientrekruttering efter at Spectrum blev tilknyttet som partner, og vi har derfor valgt at fremrykke den potentielle markedslancering af Belinostat i PTCL til 2014 mod tidligere 2015.

Vi vurderer endvidere, at der er 50 % sandsynlighed for godkendelse af Belinostat i PTCL-godkendelse, hvilket også er en forhøjelse i forhold til vores tidligere vurdering.

Likviderne skrumper

Ved udgangen af maj fremlagde TopoTarget et regnskab, der viste et underskud før skat på knap 19 mio. kr.

I 1. kvartal brændte TopoTarget 25 mio. kr. og den likvide beholdning udgjorde således 89 mio. kr. ved indgangen til 2. kvartal, modsvarende 0,67 kr. pr. aktie.

For hele 2012 forventer selskabet et underskud før skat på 75-95 mio. kr., hvilket vil efterlade Topo- Target med en likvid beholdning på blot ca. 25 mio. kr. ultimo året. På 3-6 måneders sigt er risikoen i TopoTargetaktien derfor høj, og vi sænker vores kursmål til 1,11 kr. pr. aktie.

Vi fastholder en Neutral vurdering af selskabet, da vi som sagt ser en rimelig mulighed for positive PTCL data, som potentielt kan sende aktien op i kurs ca. 2,5-3,0 kr. Fejler PTCL studiet derimod vil det fjerne ca. 0,7 kr. fra vores værdiansættelse og resultere i et kursmål på ca. 0,4 kr. pr. aktie.


TopoTarget, nøgletal (1. halvår)

(mio. kr)                          2012             2011        +/- (%)

Omsætning                       1,2              31,2           -96,0
R&D udgifter                    12,6              15,5           -18,5
Resultat f/skat                -18,8               -3,8         -394,8

Gennem Business PLUS får du hele ugens AktieUgebrevet for kun 99 kr. Normalpris: 149 kr.

OBS!! AktieUgebrevet er ikke en del af abonnementet på Business PLUS. Som PLUS-kunde får du i stedet glæde af AktieUgebrevets aktieanalyser til særpris.

Tilmeld dig AktieUgebrevets gratis nyhedsmail her

Køb adgang til analysen herunder eller køb hele AktieUgebrevet nr. 24/2012 her.