Topløs med 300 km i timen

Nu kan du folde taget ned på den nye McLaren SLR. Se alle billederne af den lækre model.

Foto: DaimlerCrysler
Selv om det er en uforfalsket sportsvogn, som trækker på den tekniske udvikling fra Formel 1, kan den også bruges til daglig, lyder det beroligende i pressemeddelelsen fra Daimler-Chrysler forud for lanceringen af den topløse Mercedes-Benz SLR McLaren Roadster.

Mågevingebilen trækker også designmæssigt på formel-bilerne med den spidse snude og den store stjerne, mens udstødningsrørene på siden af forenden er inspireret af 1950ernes SLR-modeller.

Fartuhyret kan med sine 626 hestekræfter bringes til at køre hele 332 kilometer i timen. Ifølge fabrikken er det med taget oppe, men også uden foldetaget kan den sikkert køre hurtigt nok til at give vind i håret. Accelerationen fra stilstand til 100 kilometer i timen klares på bare 3,8 sekunder.

På danske nummerplader kommer vidunderet ifølge sales manager Peter Juul til at koste 10.715.000 kroner – lige ud. Med til standardudstyret hører gearskiftepadler på bagsiden af rattet, Bose lydsystem og integreret navigationsanlæg.

Mercedes-Benz SLR McLaren Roadster får premiere i september, men Peter Juul forventer, at den tidligst til foråret vil være at finde i Danmark, hvis der overhovedet findes købere til en bil til den pris. Det er ifølge salgsmanageren ikke en bil, man aktivt forsøger at finde købere til; man venter snarere på, om der skulle dukke en liebhaver op. Hidtil er der her i landet siden introduktionen i april 2004 kun solgt to styk af Mercedes-Benz SLR McLaren, som koster 9.815.00 kroner på danske plader, men de er begge ført ud af landet, inden der blev betalt registreringsafgift.

Der kører ifølge Mercedes i Danmark kun ét eksemplar her i landet: Den er importeret som brugt bil.

Mon ikke de fleste af os må nøjes med at nyde synet af den lækre, topløse model?