Topkonsulenten vil hele tiden flytte barren – opad

40 år. Mai-Britt Poulsen har gjort kometkarriere i Boston Consulting Group. I december tog hun et stort skridt op og kom i den globale topledelse.

Mai-Britt Poulsen, Boston Consulting Group. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged

Hvem sidder typisk i partnerkredsen i de danske afdelinger af de store internationale konsulenthuse? Og hvem sidder på posten som managing director? Svaret er i begge tilfælde det samme. Det gør mænd. Undtagelsen fra reglen hedder Mai-Britt Poulsen.

Hun kom til Boston Consulting Groups danske afdeling for snart 15 år siden. Hun blev partner i 2012, og tre år efter blev hun udnævnt til adm. direktør. Så vidt vides er hun den foreløbigt eneste kvinde, der har siddet i spidsen for et af de store globale konsulenthuses danske kontor.

Mai-Britt Poulsen fortalte sidste år i et interview, hvad det kræver at arbejde i virksomheden.

»Du skal have passion og sult, for vi arbejder utrolig hårdt. Det er lidt ligesom ekstremsport. Det er ofte meget vanskelige virksomhedsspørgsmål og nogle gange en krisesituation, hvor vi sammen med topledelsen sidder med virksomhedens fremtid i hånden. Så vi har brug for robuste folk, der hele tiden vil udvikle sig og bygge sig stærkere. Mister du det, er det svært at forsætte op,« sagde hun i interviewet i Børsen, hvor hun dermed indirekte også karakteriserede sig selv.

Hendes motto er i øvrigt, at man altid kan blive endnu bedre til det, man laver. Barren kan hele tiden flyttes. Opad.

Mai-Britt Poulsen fortsatte ikke alene op ad karrierestigen på BCGs kontor i Danmark. Fra 1. december 2018 fik hun titel af global chief of staff og blev en del af konsulentfirmaets globale topledelse, som har ansvaret for en årlig omsætning på over syv milliarder dollar og 18.000 medarbejdere fordelt på 90 kontorer verden over. En lignende post har kun få mænd i den danske konsulentbranche haft.

Alenetid er vigtig

I sin nye rolle har hun ansvar for blandt andet konsulentvirksomhedens strategiudvikling og eksekvering. Hun kommer også til at spille en hovedrolle i forbindelse med BCGs egen transformation af det 56 år gamle konsulenthus. Drømmejobbet kalder hun det selv.

Mai-Britt Poulsens kalender bliver dog ikke fyldt op alene med ledelse af BCG. Hun fortsætter som rådgiver for en række danske og internationale virksomheder med fokus på forbrugere og detailhandel, som er hendes speciale.

Apropos kalender, så har døgnet som bekendt kun 24 timer. Og det gælder også topchefer som Mai-Britt Poulsen. Det handler derfor om at prioritere timerne bedst muligt. Struktureret som hun er, har hun derfor i forbindelse med jobskiftet analyseret sit tidsforbrug og identificeret, hvad hun skal ændre i sin kalender for at kunne levere på sine nye ansvarsområder, fortalte hun for nylig i Børsen.

Kalenderanalysen udmøntede sig i et nytårsforsæt om at prioritere mindst to timer hver uge til alenetid. Som andre topchefer føler hun, at det kniber med nok sammenhængende arbejdstid uden afbrydelser til at fordybe sig i den strategiske agenda og komme på forkant, så man kan lede sit team bedst muligt.

»Et ledigt kvarter her og der kan slet ikke hamle op med den værdi, som to timer uden afbrydelser giver,« skrev hun i december i et indlæg i Børsen.