Topforhandler afviser at sætte tal på lønkrav

Over en halv million kommunalt ansatte skal have meget mere i lønposen, men topforhandler Anders Bondo Christensen vil ikke sætte tal på lønstigningen.

De offentligt ansatte skal have mere i lønposen end på det private område, men der er ikke sat tal på lønstigningen. De faglige organisationer for mere end en halv million kommunalt ansatte præsenterede tirsdag kravene til de kommende overenskomstforhandlinger. Lærerformand Anders Bondo Christensen, der også er formand for forhandlingsfællesskabet KTO, skal lede forhandlingerne, men afviser enhver snak om tal.

"Jeg vil ikke sætte procenter på og har flere gange sagt, at vi ikke vil låse os fast på en bestemt lønstigning på forhånd. Kravet er, at vi skal have mere end på det private område, og det har det længe været," siger han til Ritzau.

De faglige organisationer vil også beholde den særlige reguleringsordning, der betyder, at lønnen i det private og offentlige følges ad. De to krav strider ifølge Bondo Christensen ikke mod hinanden.

"Nu er der tidligere lavet særlige aftaler, så noget ikke bliver medregnet i reguleringsordningen. Det skete ved trepartsaftalen i sommer. Vi satser på noget lignende ved de kommende forhandlinger," siger han.