Topdirektøren valgte selv at kunne vælge

Frihed. Efter mange år i danske og internationale topstillinger valgte den tidligere Kellogg's-direktør Peter Eriksen Jensen sidste år selv at kunne planlægge sin tid

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Han har en almindelig handelsuddannelse fra Svendborg Handelsskole fra for efterhånden mange år siden.

Efter mange år som interna-tional topchef i blandt andet Kellogg's-koncernen og senest som adm. direktør i Odense Marcipan valgte 52-årige Peter Eriksen Jensen sidste år et mere frit liv.

Hvorfor stoppede du som topchef i en så tidlig alder?

- Jeg havde sammen med min hustru aftalt at stoppe som topchef som 50-årig for at få mere tid til familien, og nogle år tidligere stoppede jeg som adm. direktør i et schweizisk medicinalfirma efter at have været adm. direktør for Kellogg's i Europa og tage hjem med familien, fordi vores søn skulle på skole i Danmark. Det har hele tiden været planen for familien. Nu, hvor børnene er blevet store, betyder det, at min hustru, som altid har passet hjemmet, har fået mere tid til sine interesser.Hvad laver du så nu?

- Jeg har fået ti bestyrelsesposter, blandt andet som formand i GASA Group og i håndboldklubben GOG. Jeg er formand for repræsentantskabet i Fionia Bank, og desuden arbejder jeg med i Netværk Danmark, hvor jeg har ansvaret for en række netværksgrupper for administrerende direktører. Lige nu har jeg det som en fisk i vandet, fordi jeg selv kan styre min tid og ikke har så mange rejsedage og spildtimer i lufthavne som tidligere, men det hele skyldes en langsigtet planlægning i familien.Er det ikke kedeligt?

- Jeg tror, at man skal planlægge sin karriere efter de forskellige livsfaser, som man gennemgår, og man bør efter min mening som ungt menneske lave denne planlægning, så man som jeg lige nu selv kan styre og planlægge sit liv. Ungdomsplanlægningen går ud på at skabe sig en karriere, og voksenplanlægningen skal deles op i to, nemlig så du dels kan opfylde dine egne ambitioner og dels kan skabe større fritid blandt andet til børnene.Hvad vil du bruge friheden til?

- Målet for mig og min familie har været at opnå en økonomisk frihed, og lige nu betyder det, at vi kan holde to måneders sommerferie. Det er en ting, som jeg kun kan anbefale andre at gøre. Selv om vi lige nu bor i Danmark, i Odense, så kan det da godt være, at vi om nogle år bosætter os enten i Schweiz eller i Frankrig.