Topchefer: Massiv satsning på videreuddannelse

Uddannelse er røget helt til tops på de danske virksomheders dagsorden.

Hans Skov Christensen - adm. direktør for DI og hovedforhandler for arbejdsgiverne ved industriens overenskomstforhandlinger, som indledes på fredag. Foto: Scanpix. Fold sammen
Læs mere
En ny konjunkturundersøgelse foretaget af Greens Analyseinstitut for dagbladet Børsen blandt 915 danske topchefer viser, at dansk erhvervsliv er forberedt på fagbevægelsens krav om en øget satsning på uddannelse ved forårets overenskomstforhandlinger.

Ifølge Greens Konjunkturundersøgelse for fjerde kvartal vil knap halvdelen af alle landets virksomheder bruge flere penge på uddannelse i 2007, og det løfte vækker tilfredshed på begge sider af forhandlingsbordet forud for de kommende overenskomstforhandlinger.

»Det er givet, at uddannelse er en del af vores overenskomst. Vi har paragraffer om uddannelse, men Greens-undersøgelsen viser meget tydeligt, at det er i den enkelte virksomhed, der skal træffes beslutning om omfanget. Der er grund til at glæde sig over, at virksomhederne bruger flere penge. Det er helt i overensstemmelse med behovet for at gøre os til et stadig mere kompetent samfund,« siger Hans Skov Christensen, adm. direktør for DI og hovedforhandler for arbejdsgiverne ved industriens overenskomstforhandlinger, som indledes på fredag.

Kilde: Børsen