Topchefens største opgave bliver at holde på dig

De danske chefer er for alvor ved at få øjnene op for, at det er en god ide med kompetente og kvalificerede medarbejdere,

En ny rundspørge viser, at "udvikling og fastholdelse" af medarbejdere bliver den vigtigste ledelsesopgave de næste tre år. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En rundspørge, som interesseorganisation Lederne har foretaget blandt 428 topledere i det private erhvervsliv, viser, at 90 pct. peger på "udvikling og fastholdelse" af medarbejdere som den vigtigste ledelsesopgave de næste tre år.

Det skriver skriver Finans.dk.

»Det er et udtryk for, at krisen er klinget af, og nu handler det om, at de medarbejdere, man vil fastholde, skal kunne udvikle sig, samt at tiltrække flere,« forklarer formand for Lederne Svend Askær, der også peger på stigende løn som en indikator på, at det går bedre.

Blandt Ledernes medlemmer, der også omfatter folk uden decideret ledelsesansvar, er lønnen steget med 3 pct. i 2015. Til sammenligning steg den 2 pct. i 2014 og 1 pct. året forinden.

Svend Askær forventer, at regeringen i den kommende trepartsforhandling går »målrettet efter opkvalificering« af medarbejdere og at øge kompetencerne hos dem, der ikke er i job, samt gøre det nemmere at få udenlandsk arbejdskraft ind i landet.

Billedet med behov for flere folk og fastholde dem, man har, genkender Steen Nielsen, der er underdirektør i landets største arbejdsgiver- og interesseorganisation, DI.

»Det et tiltagende vanskeligt at skaffe arbejdskraft, fordi der er begyndende fremgang, og samtidig er ledigheden ikke særlig høj,« siger han.