Tomme løfter om iværksætterskat

Ifølge statsautoriseret revisor og skatterådgiver samt Asger Aamund får lempelsen af den forhadte iværksætterskat kun marginal betydning.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det var i realiteten tomme løfter, da økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) tilbage i august lovede et opgør med den kritiserede iværksætterskat, der koster risikovillige investorer op til 67 procent i skat.
 
Det skriver dagbladet Børsen.

Efter regeringens aftale mandag med Dansk Folkeparti og Kristendemokraterne om næste års finanslov er status, at den udskældte skat fortsat består for 95 procent vedkommende og alene er afpasset EU-regler på området.

Læs også på evb.dk:

Erhvervslivet jubler: Farvel til iværksætterskatten

Iværksætter-skatten sendt til tælling

Iværksætter-fond må have hjælp fra udlandet

Ifølge Bo Sponholtz, statsautoriseret revisor og skatterådgiver hos PWC, får lempelsen kun marginal betydning.

Lettelsen koster således staten beskedne 70 mio. kr. ud af de samlede 1,3 mia. kr., som var planlagt at komme i kassen, ved at sidste års skattereform indførte skat på unoterede aktier.
 
- Det er en række betingelser, der skal være opfyldt. Og ser man på størrelsen af provenuet bliver det ikke ret mange, som lempelsen bliver aktuel for. Mange iværksættere har det svært, men det her åbner ikke mange døre i min verden, siger Bo Sponholtz.
 
Danmarks mr. Biotek, Bavarian Nordic-formand Asger Aamund, taler med endnu større bogstaver:
 
- Regeringen har lagt et plaster på et brækket ben og sagt: »Det ser meget godt ud. Der sker jo ikke noget.« Det er til grin. Skatten er, som den var tidligere, og kun i ganske særlige tilfælde skal der ikke betales skat. Tilgangen af ny iværksætterkapital vil være lig nul, selvom det kun er kosmetiske ændringer, der ser ud som om skatten er ændret - og det har pressen jo slugt råt, siger Asger Aamund.