Tom Hanks skal spille Mærsk-kaptajn

Tom Hanks skal spille den amerikanske kaptajn Richard Phillips, der i 2009 blev holdt som gidsel, da Mærsk-skibet U.S. Alabama blev kidnappet af pirater. Columbia Pictures står bag.

Foto: Frederick M. Brown
Nu kommer historien om det kaprede Mærsk-skib US Alabama til Hollywood på det store lærred. På baggrund af kaptajnens egen bog om det dramatiske kidnapning vil Columbia Pictures filmatisere historien med Tom Hanks i rollen som kaptajn Richard Phillips. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Se også: Morgendagens rigeste Hollywood-stjerner

I april 2009 blev US Alabama kapret af somaliske pirater, og Richard Phillip blev holdt som gidsel i fire dage mod at resten af besætningen gik fri. Kaptajnen blev befriet af den amerikanske hær i en storstilet aktion, der kostede tre pirater livet. 

Der er dermed lagt op til en Hollywood-basker med fokus på USA's og ikke mindst præsident Obamas ihærdige forsøg på at befri piraterne.



Flere besætningsmedlemmer har ellers ifølge Politiken udtalt kritik af kaptajnen siden den dramatiske episode og peget på, at han bevidst ønskede at sejle tæt på Somalias kyst.  

»Det virkede nærmest som om, at han ønskede at blive taget til fange«, har en af sømændene fra US Alabama' tidligere udtalt til CNN.

Det spørgsmål får man næppe svar på i filmen, men til gengæld er der lagt op til en sand heltefilm à la Hollywood.

Antallet af piratangreb ud for Somalia er steget markant de senere år, og senest er en dansk familie blevet taget som gidsler. Både EU og NATO har ellers i flere år haft styrker i området, men det er ikke lykkedes at få bugt med problemet.