»To år som graduate har givet mig fem års erfaring«

En accelereret karriere og udsigten til en fastansættelse i ønskejobbet fik Louise Vendelbo Mogensen til at søge ind i Vestas som graduate. Forløbet har langt overgået hendes forventninger.

»Mine to år som graduate har været et springbræt til en karriere i Vestas,« fortæller 32-årige Louise V. Mogensen, der afsluttede sit graduate forløb hos Vestas 1. marts og nu er fastansat. Fold sammen
Læs mere
Foto: Dennis Lehmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Allerede før sidste punktum var sat i specialet, havde den dengang CBS-studerende Louise Vendelbo Mogensen styr på, hvordan karrieren skulle sparkes i gang. Hun skulle være graduate hos Vestas. Det fik hun på plads i december 2008, tre måneder før, hun afleverede sit cand.merc.-speciale.

»Jeg gik meget bevidst efter et graduateforløb i Vestas, fordi det giver international erfaring, forskellige perspektiver på forretningen og et meget accelereret karriereforløb,« siger hun.

Hun har netop afsluttet to års graduate program. Undervejs har hun i otte måneder ad gangen været i tre afdelinger; først i People & Culture i Randers, dernæst i Marketing i Beijing og til sidst i Government Relations i København, hvor hun nu er fastansat som politisk analytiker. For hende er der ingen tvivl om, at tiden som graduate har givet hende et anseeligt karrieremæssigt forspring.

»Jeg plejer at sige, at to år som graduate svarer til fire-fem års erfaring, fordi man kommer så meget rundt, bliver involveret i mange projekter og skaber et netværk, som hele tiden udvides. Det var nogle af de tanker, jeg gjorde mig under rekrutteringsforløbet. Det har vist sig at holde stik. Endda er mine forventninger blevet overgået,« fortæller Louise V. Mogensen.

Work hard, play harder

Selv overvejede hun ikke at søge et normalt job som nyuddannet. At være graduate giver nemlig et unikt indblik i virksomheden.

»Man får lov at udfolde sig på et niveau og får udfordringer, jeg ikke tror, man får i en normal stilling. Samtidig gennemgår du en personlig udvikling. De to år er en investering, hvor man sikrer sig en god start på arbejdslivet ud fra devisen »work hard, play harder«,« siger Louise V. Mogensen.

Forløbet har ikke været uden udfordringer. Men dem har hun uden at kny overvundet.

»Man kommer rundt i verden, men kan til gengæld ikke være i Danmark med sin familie og sine venner. Jeg flyttede til Randers på min første rotation. Ikke alle kunne forstå, hvorfor jeg ville det. Så du skal være fleksibel og have lyst til at blive udfordret både på din geografiske placering, din faglige kunnen og dine sociale kompetencer,« fortæller hun.

Bliver i virksomheden

Kun én af de 31 graduates, der begyndte sammen for to år siden, er ikke længere hos Vestas. Livet som selvstændig lokkede ham fra vindmølleproducenten. Men Louise er ikke i tvivl om, at hun for sit eget vedkommende ser en lang karriere i industrien foran sig.

»Vedvarende energi og bæredygtigt forbrug er nøglen til vores fremtid, så min loyalitet handler om, at jeg tror på Vestas’ forretningsmodel. Samtidig har jeg et forspring her; erfaring, viden og netværk, så det ville være dumt ikke at blive ved at udvikle det, men starte forfra et andet sted,« siger Louise V. Mogensen.