Tivoli stopper samarbejdet med japansk park

Aftalen mellem Tivoli og Kurashiki Tivoli Park bliver ikke forlænget, idet parterne ikke har kunnet blive enige om vilkårene for en forlængelse, oplyser Tivoli.

Det var kravet fra Tivolis side om et øget investeringsniveau i den japanske park, som Kurashiki Tivoli Park ikke ville imødekomme. Det betyder, at Tivoli senest ved udgangen af 2008 ikke længere har en søsterpark i Japan.

- Hvis en park skal bære Tivoli-navnet skal den leve op til de standarder, vi har i København. Det gælder inden for alle områder, og det gør sig desværre ikke længere gældende for den japanske Tivoli-park. Det her handler ikke kun om økonomi, men om Tivolis brand - og vi kan ikke længere leve med at lægge navn til en park, som ikke udvikler sig, lyder det fra Tivoli.

Rent økonomisk betyder det ikke noget for Tivoli, der har modtaget ca. 250.000 kr. årligt i royalty fra den japanske park.

Kurashiki Tivoli Park har eksisteret i 10 år I 1998 var besøgstallet 3,2 mio. I 2006 var besøgstallet 845.000, oplyser Tivoli. Den japanske parken fortsætter som forlystelsespark - dog fra udgangen af 2008 uden Tivolis navn og ikoner.

(RB-Børsen)