Tivoli-særpræg skal være i top

Nikolaj Koppel, 45 år, tiltræder 1. januar som underdirektør for Kultur i Tivoli. Han kommer fra en stilling som kanaldirektør på DR P2 og har tidligere arbejdet i Tivoli som musikchef i årene 2005-2010.

Nikolaj Koppel forlader DR og bliver fra årsskiftet chef for Tivolis kultur- og underholdningsområde Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvilke forventninger har du til dit nye job?

Kultur og underholdning i Tivoli spænder jo ekstremt bredt: fra ballet og Fredagsrock til symfonikoncerter, shows og meget andet! At skulle stå i spidsen for så mange forskellige tilbud og orkestrere det hele, så kvaliteten og Tivoli-særpræget er i top, er en opgave, der bliver både inspirerende, mangfoldig … og krævende!

Hvilke overvejelser har du gjort i forbindelse med dit skifte? Hvad bliver anderledes?

Meget er sket i Tivoli de seneste fem år, hvor jeg har været ansat i DR som kanalredaktør. Hvor jeg for ti år siden blev ansat som musikchef i Tivoli, skal jeg nu være underdirektør og have ansvaret for et langt større område. I forhold til tidligere kommer jeg nok en anelse længere væk fra den mere konkrete planlægning og drift.

Hvad har været den røde tråd i din karriere?

Musik er selvfølgelig er en klar rød tråd. Den har bragt mig vidt omkring: koncerthuse herhjemme og i udlandet, samarbejde med mange spændende musikere, dirigenter og orkestre – og en hel masse formidling på TV og radio, både som direkte og indirekte afsender. En anden rød tråd er af ledelsesmæssig karakter: jeg har gennem de seneste små 15 år på forskellige måder skullet få et hold mennesker til at arbejde imod samme mål.

Hvad er din uddannelse, og hvordan ser du sammenhængen mellem din uddannelsesbaggrund og dit nye job?

Jeg er uddannet fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium – med nogle afstikkere til New York og London undervejs. Og så har jeg senere suppleret med en ledelsesuddannelse på CBS inden for medie og underholdning. Der er selvfølgelig mange, der har studeret økonomi eller lignende, mens jeg sad og tævede i tangenterne på konservatoriet i de unge år. Til gengæld har jeg opnået nogle andre indsigter via den kunstneriske del af min uddannelsesbaggrund.

Hvad ser du selv som de største udfordringer i din nye stilling?

Tivoli er en stor virksomhed og kulturinstitution, der skal agere ud fra mange hensyn. De kan for eksempel være af strategisk, finansiel eller historisk karakter. En vigtig opgave bliver at fortsætte med at styrke niveauet for de kulturelle tiltag, så Tivolis gæster bliver ved med at få enestående kvalitetsoplevelser.