Tivoli er 3. mest besøgte forlystelsespark i Europa

Danmark kan prale af at huse hele tre forlystelsesparker blandt de 20 største i Europa. Tivoli i København er placeret som nr. 3 i Europa over de mest besøgte parker, kun overgået af Disneyland i Paris og Europa Park i det sydlige Tyskland.

Foto: Scanpix
Med sine knap 4 millioner besøgende sidste år ligger Tivoli endvidere på en 23. plads som den eneste danske attraktion på Top 25 over verdens mest besøgte attraktioner.

Det fremgår af den årlige rapport over besøg i alverdens forlystelsesparker, som udgives af brancheorganisationen Themed Entertainment Association og konsulenthuset Economic Research Associates.

På Top 20-listen over de mest besøgte forlystelsesparker i Europa ligger også Bakken, som med 2,7 mllioner gæster i 2008 ligger på en 8. plads.

Legoland i Billund figurerer også på den europæiske Top 20-liste. Den jyske forlystelsespark får med knap 1,7 millioner besøgende en 15. plads. Legoland Windsor i England ligger imidlertid som nummer 12 med godt 1,8 millioner gæster.

Walt Disney's Magic Kingdom i Florida er verdens største forlystelsespark med flere end 17 millioner besøgende sidste år. Disneyland i Paris er verdens 4. største med 12,7 millioner gæster.