Titusinder briter mister julerejsen efter konkurs

Et rejseselskabs konkurs rammer titusinder af briter, der havde regnet med at afholde julen under udenlandske himmelstrøg. Op til 40.000 kan være ramt af selskabet Travelscopes lukning.

Drømmen om en jul under varme himmelstrøg, som f.eks. i Phuket, Thailand, er brast for tusinder af briter. Deres rejseselskab er gået konkurs. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jørgen Jessen
Travelscope Holidays, der hører hjemme i den engelske by Gloucestershire, har ifølge nyhedsbureauet Reuters knækket halsen på et fejlslagent krydstogtprojekt, og det rammer altså nu selskabets rejslystne kunder.

Omtrent titusinde, der har købt en rejse denne jul, må i stedet blive hjemme. Tæller man alle de købte rejser med, kan antallet af kunder, der må skyde en hvid pil efter deres købte rejse, ende på 40.000, skriver Reuters.

Travelscope Holidays er et moderselskab, der har udbudt rejser under en række datterselskabers navne. De britiske myndigheder råder kunder til at kontakte Sammenslutningen af britiske rejseagenter (ABTA), hvis de har penge i klemme.

Direktøren for Travelscope Holidays er ifølge Reuters brødbetynget og undskyder konkursen for selskabets julerejsende kunder.

"Jeg er virkelig, virkelig ked af det. Jeg forsøgte at tale med dem, der har begæret os konkurs, om en mulig fortsættelse, men jeg fik at vide, at det simpelthen ikke var en mulighed," siger selskabets adm. direktør Richard Ford ifølge Reuters.