Tine Jørgensen

Tine Jørgensen Talent 2016
Læs mere
Fold sammen

Kulturforkæmper med politisk tæft

Som formand for Bibliotekarforbundet kæmper Tine Jørgensen for at sikre sine 4.500 medlemmer gode løn- og arbejdsforhold. Hun er i dialog med direktører og ministre om bibliotekarernes kompetencer inden for informationsvidenskab og kulturformidling og spreder sine budskaber gennem nutidige sociale medier.

»Tine er god til at tumle med disse politiske spillere. Hun besidder en evne til at sætte sig ansvarligt i midten af diskussionen. Hun har ikke albuet sig til toppen, men gennem et naturligt ledergen, som vi andre så, før hun selv gjorde,« forklarer hendes tidligere leder og vicedirektør i IT-foreningen, Henrik Egede.

Ud over traditionelle fagforeningsopgaver som at forhandle løn og vilkår er Tine Jørgensen dybt engageret i at sikre uddannelse og dannelse gennem relevante og moderne bibliotekstilbud.

»Med alverdens information tilgængelig på mobilen er mange fristet til at kalde bibliotekerne forældede. Men det er vigtigt, at vi går fra Google til grundighed – altså at vi lærer at forholde os kritisk til de informationer, vi finder på nettet. Vi skal ruste de unge, så de kan navigere på nettet, og det gælder både folkeskoleelever og PhD-studerende,« siger Tine Jørgensen.

Tine Jørgensen

34 år, formand, Bibliotekarforbundet

2008: Kampagnekonsulent, IT-Branchen

2010: Cand.scient.bibl., IVA, Københavns Universitet

2010: Graduate sales trainee, IBM Danmark

2011-: Project- and bid manager (orlov), IBM Danmark

2015-: Formand, Bibliotekarforbundet