Tillidens kvinde hos Danske Bank

Ainura Bizhanova, 34 år, Head of Network Management & Cash Management Partnerbanks, Transaction Banking, Danske Bank

Ainura Bizhanova Fold sammen
Læs mere

Kategori: Økonomi og finans

Når hvidvasksagen raser over Danske Bank, er det Ainura Bizhanova og hendes team, der skal sørge for, at bankens netværk og internationale partnere fortsat har tillid til banken.

Hun har ansvar for at indgå og optimere Danske Banks aftaler med internationale banker – en funktion, der er vigtig, for at koncernens kunder kan udføre internationale betalinger og værdipapirer.

»Jeg er meget stolt af det, jeg laver. Jeg kommer som kvinde med anden etnisk baggrund, og jeg deltager i mange strategiske møder og sikrer hver dag vores kunders investeringer på globalt plan. At komme fra Kazakhstan og få det ansvar er stort for mig,« siger Ainura Bizhanova.

Søren Haugaard er underdirektør hos Danske Bank, Transaction Banking, og han roser Ainura Bizhanovas evne til at arbejde på tværs af kulturer.

»Hun har en kulturforståelse, der gør, at hun kan tage en dialog med en bank- eller finansmedarbejder i et andet land, som ser tingene ud fra en helt anden optik, end vi gør herhjemme. Det kræver sin mand/kvinde at kunne gøre det over for en person, som måske har 40 års erfaring. Men Ainura har virkelig gennemslagskraft,« siger han.

For 16. år i træk sætter Berlingske fokus på de mest talentfulde unge i dansk erhvervsliv med portrætter af 100 talenter fra et bredt udsnit af erhvervslivet. Læs mere om Talent 100 her.