Til kamp for kvinder i IT

Talent 100: Laura Erdem, 33 år, Enterprise Account Manager, Red Hat

Kategori: Salg og marketing

Der er for få kvinder i IT-branchen.

Det mener Laura Erdem, der selv er Enterprise Account Manager i den multinationale softwarevirksomhed Red Hat.

Manglen på kvinder forsøger hun at ændre ved selv at sætte et eksempel som kvinde i den mandsdominerede branche, men også ved at involvere sig i flere forskellige initiativer, der skal inspirere flere unge kvinder til at springe ud i IT.

»At få flere kvinder i IT er helt klart et af mine mål. Man kan sagtens være sælger i IT-branchen og under 35 år. Der er ikke noget, der er uopnåeligt,« fortæller Laura Erdem, der oprindeligt er fra Litauen, men har boet i Danmark i mange år.

I Red Hat har man anerkendt Laura Erdems passion for at få flere kvinder ind i IT-branchen og gjort hende til talsperson for virksomheden på netop dette område.

»I alle roller, hun har haft hos os, tager hun det til det næste niveau. Hun er total frygtløs, og det er fantastisk,« siger Johan Fredriksson, der er Regional Director i de nordiske og baltiske regioner for Red Hat.

For 16. år i træk sætter Berlingske fokus på de mest talentfulde unge i dansk erhvervsliv med portrætter af 100 talenter fra et bredt udsnit af erhvervslivet. Læs mere om Talent 100 her.