Tidligere Microsoft-direktør i spidsen for Posten

Jens Moberg afløser Fritz Schur som formand for det dansk-svenske postselskab PostNord.

Tidligere direktør i Microsoft Jens Moberg føjer formandsposten i PostNord til listen af bestyrelsesposter. Fold sammen
Læs mere
Foto: Andreas Beck
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den svenske og den danske stat har truffet beslutning om valg af ny formand for PostNord AB, oplyser Transportministeriet. Fritz Schurs afløser bliver den tidligere Microsoft-direktør Jens Moberg, som senest har været mest omtalt som dansk direktør for elbilprojektet Better Place.

»Med Jens Moberg som formand får vi en bestyrelsesformand, som efter min mening vil kunne samle bestyrelsen og direktionen om et fælles mål for PostNords udvikling. PostNords ambition om at opretholde en postservice i verdensklasse samtidig med, at selskabet må tilpasse sig ændringerne på brevmarkedet, er en stor udfordring for selskabet blandt andet i lyset af det fortsatte fald i mængden af breve. Samtidig er der behov for at ruste selskabet yderligere på logistikområdet, hvor jeg kan se gode muligheder for, at PostNord kan udvikle sine tjenester inden for e-handel,« siger transportminister Henrik Dam Kristensen i en pressemeddelelse.

»Endvidere vil arbejdet med at finde en ny administrerende direktør for PostNord AB kunne intensiveres,« siger Henrik Dam Kristensen.

Jens Moberg har senest været direktør for ingeniørvirksomheden Alectia, og fra 2009 til 2010 var han dansk chef for Better Place, som fra begyndelsen havde store ambitioner om at få over 100.000 elbiler på vejene i løbet af få år.

Inden da var han Corporate Vice President for Microsoft fra 2005 til 2009. Hans opstigning i rækkerne begyndte hos A.P. Møller fra 1983 til 1985, der fra gik turen til IBM Danmark, inden han kom til Microsoft i 1995. Fra 1998 var han administrerende direktør for Microsoft i Danmark, inden han blev IT-gigantens vicechef for Europa, Mellemøsten og Afrika og derfra kom til hovedkontoret i USA.

»PostNord spiller en vigtig rolle i samfundet, og jeg ser frem til at være med til at udvikle selskabet i en periode med store forandringer,« siger Jens Moberg.

Fritz Schur trækker sig som formand på generalforsamlingen 18. april i Stockholm.

Jens Moberg er også bestyrelsesformand for Grundfos Holding og Herlufsholm Skole samt medlem af bestyrelsen i Axcel og Poul Due Jensens Fond.