Tid til at skifte job?

Egentlig er du godt tilfreds med dit job. Men du er bange for at gro fast. Lige nu står du med to jobtilbud på hånden. Tager du springet, eller beder du chefen om mere i løn for at blive?

Foto: STINE MUNK JENSEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Du er på 10. år ansat som servicechef i en virksomhed, som producerer værktøj. Her har du blandt andet ansvaret for vedligeholdelse af udenomsarealerne samt rengøringen. Afdelingen har syv medarbejdere. Selv om du i det store og hele er glad for jobbet, er du efter grundige overvejelser nået frem til, at det nok vil være sundt for dig at prøve noget nyt, så du ikke gror fast.

Du har søgt flere job – blandt andet som ejendomsinspektør på rådhuset i din hjemkommune. Du er desuden blevet kontaktet af en anden produktionsvirksomhed, som vil tilbyde dig et tilsvarende job, men til 6.000 kroner mere i løn om måneden, end du får i dag.

Du har nu været til samtale i kommunen. Dette job er forbundet med et større ledelsesansvar, end du har i dag. Du frygter dog, at der vil blive en del regler og procedurer at holde styr på, og at beslutningsvejene vil være tungere. Til gengæld forventer du en kortere arbejdstid.

Kommunen har netop ringet og tilbudt dig jobbet. Du har udbedt dig betænkningstid et par dage, mens du overvejer tilbuddet.