Thomas Albrechtsen

Rådgivere

Læs mere
Fold sammen

Big data-­humanisten

Man skulle måske ikke tro, at humanister kan være eksperter i big data, men 29-årige Thomas Albrechtsen bruger selv betegnelsen »big data-humanisme« om arbejdet i den virksomhed, han leder. Til daglig arbejder han hos Nextwork, der er en nyskabende rådgivningsvirksomhed, hvor forskere og rådgivere samarbejder om at levere ny samfundsmæssig og kommunikationsfaglig viden til virksomheder.

»Vi har udviklet en unik metode til at forstå store, komplekse datamængder via en humanistisk indsigt, hvilket gør os i stand til at studere den menneskelige adfærd bag data,« forklarer Thomas Albrechtsen, der er med til at udvikle nye analysemetoder, som bl.a. anvendes af toppolitikere.

»Jeg vil ikke mene, at mange på Thomas’ alder har opnået så stor succes, som han har,« siger Jesper Christensen, bestyrelsesformand hos Nextwork, og uddyber de kvaliteter, han ser hos Thomas.

»Det er for mig, der har en 30-årig baggrund som vidensrådgiver, imponerende at se Thomas rådgive kunder på et niveau, der er helt unikt for så ung en person. At han også formår at udvikle banebrydende forskningsmetoder, udgive faglige artikler og til sommer kan kalde sig selv for forfatter, det er beundringsværdigt.«

Thomas Albrechtsen 29 år, CEO, NXT

 

2013: Strategy advisor, Nextwork

2014: Kandidat i retorik, Københavns Universitet

2015: Director, Nextwork

2016-: CEO, Nextwork