Test: Hvor sjov er du på jobbet?

Vi skal kunne more os på jobbet. Morskab viser sig også på bundlinien, lyder pointen i ny bog. Se her, hvor skæg din hverdag er.

Giv dig selv point efter dine svar. A = 0, B= 1, C=2, D=3

Du har færre end 5 point:

Hvis du scorer lavere end fem, er du voldsomt i underskud af humorvitaminer. Du hører til dem, der tager livet mere alvorligt og som har haft forældre, der fortalte dig, at du skal lade være med at være så barnlig. Livet bliver alt for hårdt, hvis du skal gå gennem det med så lidt latter, som du gør i øjeblikket. Noget må der gøres. Afsæt tid til at se sjove ting på dvd, læs sjove bøger eller tegneserier.

Du har scoret mellem 6 og 15 point:

Du hører til dem, der griner en gang imellem ved festlige lejligheder, men du har ikke meget humor i hverdagen. Du arbejder måske meget og glemmer at have at have det sjovt på arbejdet. Hvis du griner på jobbet, men ikke så meget derhjemme, så kunne du få fat i en parterapeut. Eller måske oprette en datingprofil, fordi du keder dig helt alene.

Du har scoret mellem 16 og 20 point:

Du er i god humoristisk form. Du mestrer humoren og bruger den i din hverdag. Du kunne faktisk godt blive et forbillede for dine kollegaer. Men pas på! Husk at man skal give af sit overskud, men at du også bruger tid sammen med mennesker, der får dig til at grine. Humor handler om at give og modtage.

Du har scoret mellem 21 og 30 point:

Du er da et værre pjattehoved. Du kan se det sjove i nærmest alt. Nyd det i fulde drag, og spred det ud, så meget du kan. Men pas på, at du ikke kræver af dine kollegaer, at de er helt så pjankede. Sørg for ikke at dømme dine omgivelser som kedelige og triste, hvis de ikke hopper med på humoren hver gang. Lattermildhed og humor er et fantastisk aktiv, men det kan blive en næsten lige så stor belastning, hvis det pludselig bliver en forpligtelse.

Ideen med testen:

Karen-Marie Lillelunds ide med testen er at underholde, men også teste dig. For det er aldrig for sent at få det sjovt. Det værste ved humoren som et begreb på arbejdspladsen er ifølge hende, at den i nogle tilfælde kan være med til at lægge en unødig dæmper på os som medarbejdere.

”Der sidder nemlig altid nogle, der tænker, at de ikke er sjove nok. I den forbindelse er det meget vigtigt at tænke på at hverdagshumorister kan have alle former og farver og behøver ikke kun være de larmende entertainere,” afslører hun.