Test dig selv: Er du en 3er eller en 8er?

Er du en perfektionist, en eventyrer eller en udretter? Test dig selv og find ud af, hvilken type du er ved hjælp af Enneagrammet, der indeholder ni grundlæggende personlighedstyper.

Læs mere
Fold sammen
Type 4: Individualist og kreatør
4ere er selviagttagende, romantiske typer, som er selvbevidste, sensitive og reserverede. 4ere er følelsesmæssigt rolige, kreative og individualistiske, men de kan også være humørsyge og selvoptagede.

4ere kan trække sig væk fra andre mennesker, fordi de føler sig sårbare og unormale, og de kan også optræde hånligt og føle sig hævet over 'dagligdagens rutiner'. 4'ere har som regel problemer med melankoli, selvoptagethed og selvmedlidenhed.

4ere er meget opmærksomme på følelser, og i modsætning til 2ere, der retter følelserne udad, vil 4erne rette følelserne indad og lade dem hobe sig op. De vil være meget orienteret mod fortiden, hvor de kan relatere deres følelser til de fleste hændelser. På forskellige måder opfatter 4ere sig selv som anderledes end andre, og derfor vil de have tendens til at holde følelserne for sig selv, for at andre ikke skal opdage deres (i egne øjne) anderledes følelser.