Taxibossens rejse tog fart med en brosten gennem ruden til McDonald’s

Efter ti år i spidsen for 4x48 Taxi bliver Carsten Aastrup fra nytår direktør for fusionen af 4x48 NordTaxi og DanTaxi – Danmarks største taxiselskab. Foto: Linda Kastrup Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fra nytår, når 4x48 TaxiNord fusionerer med DanTaxi, vil Carsten Aastrup stå i spidsen for Danmarks største taxi­selskab. På sin egen aparte vis blev karrieren indledt med en brosten gennem ruden til McDonald’s. Og havde det ikke været for brostenen, var Carsten Aastrup måske aldrig blevet administrerende direktør i et firma med en flåde på 1.500 vogne og en omsætning på næsten to milliarder kroner. Stillingen er ikke nødvendigvis slutmålet for den 39-årige taxiboss, men er en foreløbig kulmination på den rejse, der blev indledt en sen nat i slutningen af forrige årtusinde.

Det var i forbindelse med uroligheder i København. Autonome havde sat ild i gaden, og Carsten Aastrup, der ikke var meget mere end en stor knægt, havde ansvaret for en McDonald’s, der lå lige ud til Nørrebro Station. Han befandt sig bagest i restauranten, mens en anden ansat stod ved butiksruden, da brostenen kom flyvende og splintrede både ruden og lydbilledet. Én brosten blev til flere, og selv om de ansatte flygtede ud ad en nødudgang, beskriver Carsten Aastrup det i dag som et mirakel, at ingen kom til skade.

Oplevelsen sad så dybt i ham, at han i samråd med sin mor tog en beslutning, der skulle lægge kimen til hans fremtid som topchef. Selv om han var glad for McDonald’s og følte, at han havde lært meget, var det på tide at komme videre. Fuldtidsarbejdet blev sagt op og skolegangen genoptaget.

Kistebunden skulle stadig forsynes, og Carsten Aastrup var nødt til at finde et andet sted at ernære sig. Han søgte jobbet som servicemedarbejder i Lyngby-Holte Taxa, mens han på CBS læste sig til en kandidatgrad i økonomisk markedsføring. Efter to år avancerede han til stillingen som salgs- og marketingkonsulent, og da Nord Taxi i 2004 blev sammenlagt med Lyngby-Holte Taxi, fik Carsten Aastrup endnu en forfremmelse. I 2006 tog han så det endelige skridt op ad stigen i det selskab, hvor han begyndte på bunden. Seks år efter, at han blev ansat, bliver Carsten Aastrup udnævnt til direktør i 4x48 TaxiNord, der siden har opkøbt og slået sig sammen med en stribe andre firmaer.

Og efter ti år i spidsen for 4x48 Taxi banker endnu en udfordring så på døren, når Carsten Aastrup fra nytår bliver direktør for fusionen af 4x48 NordTaxi og DanTaxi. Det var ikke en stilling, han havde troet, han skulle bestride. Omvendt er det heller ikke en udfordring, han skyr.