Talent for kunst og kunstig intelligens

Talent 100: Igen i år hylder vi 100 unge talenter fra alle hjørner af dansk erhvervsliv. Et af talenterne er 35-årige Cecilie Waagner Falkenstrøm, CEO/Founder, Artificial Mind.

Kategori: Iværksættere

Tidens talenter skal kunne favne vidt forskellige fagområder, og få gør det mere overbevisende end Cecilie Waagner Falkenstrøm.

Den 35-årige bogenser er på samme tid en prisvindende international kunstner og en succesrig techiværksætter inden for kunstig intelligens.

»Kunst har altid været en del af mig, og kunstig intelligens-teknologien interesserer mig, fordi vi nu er på et stadie, hvor det i højere grad er muligt at simulere menneskelighed. Det giver nogle enorme muligheder, men stiller også nogle store spørgsmål, hvor vi må bruge kunst og filosofi for at finde svarene.«

Cecilie Waagner Falkenstrøm startede i 2018 virksomheden Artificial Mind, der udvikler menneskelignende kunstig intelligens i samarbejde med techgiganter som IBM, Microsoft og Google. Dermed har talentet skabt noget helt særligt, siger grundlægger af konsulentfirmaet Voluntas Morten Albæk, der har fulgt hendes karriere.

»Cecilie er en innovativ iværksætter, der omsætter menneskets eksistentielle potentiale til konkrete techprodukter, vi kan bruge i vores liv. Artificial Mind er et fyrtårn inden for udviklingen af kunstig intelligens med humanistisk etik som omdrejningspunkt for innovationen.«

For 16. år i træk sætter Berlingske fokus på de mest talentfulde unge i dansk erhvervsliv med portrætter af 100 talenter fra et bredt udsnit af erhvervslivet. Læs mere om Talent 100 her.