Talent 100: Stærk i forandringer

Produktion og logistik: Med en fortid som styrmand skulle man ikke tro, at et jobskifte til projektleder for et SAP-projekt var inden for rækkevidde. Men det var det for 30-årige Kristian Aa Rasmussen.

Kristian Aa Rasmussen. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Siden han afsluttede sin universitetsuddannelse i København, har han været inde i varmen hos A.P. Møller - Mærsk. Han startede som styrmand, og i dag er han kontorchef for rederiets nye SAP-projekt. Et projekt, der har til formål at vise, hvad Mærsk tjener sine penge på inden for logistik. Han står således i spidsen for et globalt finanssystem, og hans opgave er at hjælpe de ansatte med at bruge systemet. Der er tale om en svær forandring, som det unge talent har ansvaret for med fire chefer under sig.

Ifølge Kristian Aa Rasmussen er der en særlig årsag til hans forfremmelser:

”Jeg har en evne til at sætte mig hurtigt ind i nye opgaver. Da jeg var styrmand, anede jeg intet om logistik. Men jeg fik chancen og greb den, og det har hjulpet mig meget indtil videre.”

Kristian Aa Rasmussen er meget bevidst om, at det er mennesker, han arbejder med. Han ser ingen grund til at være et dumt svin og vælte andre for selv at komme frem. Han er bevidst om, at jo mere han giver sine medarbejdere, jo mere får han tilbage. Og de bringer ham med egne ord i en gunstig situation:

”Jeg fokuserer på at være et godt menneske, og pludselig er man i en situation med en lang række forfremmelser. Samtidig skal det arbejde, man laver, have en tydelig effekt over for kunderne og ens ansatte.”

Ledelseskonsulenten Siegfried W. Andersen har tidligere undervist Kristian Aa Rasmussen, og han siger om sin elev. ”Han var en af dem, man lagde mærke til. Det strålede ud af ham, at han ønskede at blive til noget med sit liv. Det udviste han bl.a. gennem sin aggressive stil og tilgang til tingene.”

KRISTIAN AA RASMUSSEN
30 år. A.P. Møller - Mærsk, BA i filosofi.

2002-04: Marine HR leder, A.P. Møller-Mærsk.

2004-07: Project manager, Maersk Logistics France.

2007-: General manager for Mærsks SAP-projekt, Logistik International.

Tilbage til Mød dansk erhvervslivs 100 nye talenter