Tal ikke med mad i munden

Det kan betale sig at huske nogle elementære tommelfingerregler, hvis forretningsfrokosten skal være en succes.

Mange mennesker glemmer selv de mest basale tommelfingerregler for god opførsel, når de spiser frokost med forretningsforbindelser. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang
Alt for mange mennesker glemmer tilsyneladende selv de mest basale tommelfingerregler for god opførsel, når de spiser frokost med forretningsforbindelser. Alene det at tale med mad i munden er ifølge bladet Fortune en klassisk fejl, som selv de mest succesrige topchefer kan finde på at begå.

Men skulle man mangle en lille opfrisker for at få mest muligt ud af frokostmødet, anbefaler bladet følgende hurtige råd fra erhvervslivets svar på Emma Gad, Robin Jay, alle hentet fra bogen »The Art of the Business Lunch«:

1. Tal aldrig med mad i munden.

2. Tre martinier er ikke en god ide.

3. Socialt samvær er ikke det primære formål.

4. Aftal ikke at mødes på restauranten, medmindre I kender hinanden i forvejen. Hent i stedet din frokostpartner på vedkommendes arbejdsplads.

5. Skæld aldrig ud på tjeneren.

6. Tal ikke dårligt om konkurrenterne.

7. Undgå pinlig tavshed. Forbered emner til løs snak.

8. Gå aldrig til frokost uden at have sat dig ind i modpartens baggrund og forretningsområde.

9. Husk brillerne! Bed aldrig din gæst om at læse regningen for dig.

10. Tænk grundigt over dit valg af restaurant.

@WWW Tekst:

www.robinjay.com