Tager du hensyn til vinterpendleren?

UGENS DILEMMA: En af dine ansatte er flyttet langt væk fra arbejdspladsen, og nu giver vintervejret ham svære problemer med at møde til tiden, ligesom han smutter tidligt for at nå at hente børn. Forlanger du rettidigt fremmøde, eller får han en særordning?

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Du er leder for ni medarbejdere i en servicevirksomhed i København. En af dine medarbejdere, Sune, er i sommer flyttet med familien til det nordvestlige Sjælland. Han har nu tre timers daglig transport til og fra arbejdet. Han skiftes desuden med sin kone til at hente og bringe børn til og fra skole og institution. Sune har forsikret dig om, at den lange transporttid og hans familiære forhold ikke bliver noget problem, da togforbindelserne er gode.

Vinteren er på sit højeste, og der er ofte problemer med forsinkelser i den kollektive trafik. Det har ramt de fleste af dine medarbejdere på et eller andet tidspunkt – dog ikke i samme omfang som Sune, som ofte først møder op ad dagen, ringer om morgenen og siger, han bliver nødt til at afspadsere, eller går tidligere, fordi han er bange for ikke at kunne nå hjem i tide til at hente sine børn.

Du har én gang sagt til Sune, at han bliver nødt til at være til stede og passe sit arbejde. Det eneste, du fik ud af det, var, at Sune vrissede, at han gjorde, hvad han kunne, og at han i øvrigt altid havde taget slæbet de andre år. Du er ved at være træt af Sunes ustabilitet og overvejer derfor, hvad du skal gøre.