»Tag styringen over dit eget liv«

Med smartphone og tablet har vi vores kontor på os hele tiden, og vi kan arbejde uafbrudt. Men vi skal ikke lade de digitale produkter styre vores liv. Vi er nødt til at sætte nogle hegnspæle, lyder det fra Stine Bosse, tidligere topchef i forsikringskoncernen Tryg.

Det er vigtigt, at man selv har styringen i sit arbejdsliv – og dermed også kan sige fra i forhold til arbejdsopgaver, når det er nødvendigt, fastslår Stine Bosse, tidl. topchef i Tryg. Arkivfoto: Jens Nørgaard Larsen Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tag styringen tilbage over dit liv. Brug af smartphone og mail må ikke diktere, at du er på job hele tiden.

Sådan lyder den klare opfordring fra den tidligere topchef i forsikringskoncernen Tryg Stine Bosse. Hun ernærer sig i dag ved at være professionelt bestyrelsesmedlem.

Hendes kommentar kommer efter, at en undersøgelse fra Lederne viser, at tre ud af fire ledere mener, at de står til rådighed for deres arbejde døgnet rundt. Stine Bosse mener, at det er en udvikling, som kun vil blive værre. Den er drevet frem af diverse digitale produkter, som vi får stillet til rådighed af vores arbejdsgiver.

»Vi får alle mulige nye gadgets og har direkte forbindelse til hinanden. Det helt banale faktum er, at vi har vores fulde kontor på os hele tiden. Det giver en masse fordele, men det skaber også en stor risiko. Vi kan arbejde hele døgnet bortset fra, når vi sover,« siger Stine Bosse.

»Hvis vi ikke tager styringen over vores eget liv nu, kan vi glemme det om fem til ti år. Det er os, som skal styre alle de digitale produkter og ikke modsat. Vi er nødt til at sætte nogle hegnspæle. Ellers risikerer vi at brænde ud alt for tidligt,« siger Stine Bosse

Presser hinanden

Hun erkender, at det er en problemstilling, som i praksis er svær at håndtere. Som topchef i Tryg forsøgte hun at lave nogle leveregler, men det gik ikke, fordi det ville medarbejderne ikke have.

I stedet lavede de i Tryg nogle dilemmaspil, som blandt andet handlede om stress. Hvordan behandler man det og bearbejder det?

»Der er ingen anden vej end at være oplyst. Problemet er, at vi presser hinanden hele tiden og lader os presse. »Jeg har sendt dig en mail, gider du ikke lige svare?« Det er der, hvor der skal være en diskussion på arbejdspladsen. Arbejdsgiverne har også et ansvar. Det skal være helt legitimt at sige, at det her kan jeg ikke nå. Det må vente til i morgen eller til næste uge. Vi taber gode mennesker på gulvet, hvis det her går helt over gevind,« siger Stine Bosse.