Sygemeldte skal tænke over opdateringer på Facebook

Som sygemeldt skal man tænke over de signaler, man sender, når man for eksempel poster billeder fra polterabender og Tivoli-ture på Facebook, lyder kommentaren til dilemmaet.

Den måde, Henrik kommunikerer på, er langtfra gennemtænkt, når han signalerer »livin’ the good life« samtidig med, at han er sygemeldt med stress, mener ledelsesråd-giver hos Lederne Trine Dilèng. Fold sammen
Læs mere
Foto: DADO RUVIC
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En stress-sygemeldt medarbejders opdateringer på Facebook har skabt røre blandt kollegerne i Ugens Dilemma, der bliver bragt på Business.dk.

Opdateringerne fra Henrik lyder blandt andet på »livin’ the good life«, ligesom kollegerne kan følge med i familiens tur i Tivoli og Henriks deltagelse i en vens polterabend.

Den måde, Henrik kommunikerer på, er langtfra gennemtænkt, når han signalerer »livin’ the good life« samtidig med, at han er sygemeldt med stress, mener ledelsesråd-giver hos Lederne Trine Dilèng.

Hun påpeger, at Henriks opdateringer er med til at skabe forkerte forestillinger hos hans kolleger og chef, som naturligt reagerer med undren og mistro.

Henrik bør tage ansvar for sin kommunikation, understreger ledelsesrådgiveren, og anbefaler derfor løsning to, hvor kontorchefen i dilemmaet tager en snak med Henrik og beder ham tænke over de signaler, han sender, når han laver sine statusopdateringer.

»Henrik bør tænke over, at det er vigtigt, at han bevarer en god relation til sine kolleger, så de også har forståelse for hans situation og vil hjælpe ham, når han skal tilbage på arbejdet,« siger Trine Dilèng.

Hun råder desuden kontorchefen til at supplere samtalen med en generel snak om stress med hele teamet for at tage noget af den spirende mistro i opløbet.

Her skal chefen også forklare medarbejderne, at det faktisk er positivt i forhold til at komme sig efter stress, at Henrik ikke isolerer sig derhjemme.

»Det er vigtigt, at medarbejderne forstår, at det er gode tegn, at Henrik er begyndt at møde sine venner og opleve ting sammen med familien. Det er en vigtig del af helbredelsen i forhold til at komme stressen til livs og tilbage på arbejde,« siger Trine Dilèng.