Syge børn stresser forældre

Det stresser mange forældre, når børnenes sygdom tvinger dem til at blive hjemme fra jobbet.

Foto: ERNST VAN NORDE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Godt 60 procent bliver stressede over at skulle blive hjemme fra arbejde med et sygt barn. Det viser en undersøgelse, som analyseinstituttet Wilke har udarbejdet for avisen.dk.

Pernille Tanggaard Andersen, arbejdsmarkedsforsker og lektor på Syddansk Universitet, mener, at det er stigende krav fra arbejdsgiverne, der har ændret folks indstilling til jobbet.

»Næsten alle job i dag er blevet karrierejob, hvor man skal være produktiv og forandringsvillig, og har fået mere ansvar. Det gælder funktionærjob såvel som industrijob. Derfor føler mange sig uundværlige på arbejdet, hvilket også hænger sammen med, at færre arbejdspladser i dag har vikarer eller andet nødberedskab, der kan tage over, når man ikke når på arbejde,« siger hun til avisen.dk og uddyber:

»Hvis ens barn bliver sygt, så kommer det på tværs af kravene fra karrieren. Man føler sig utilstrækkelig, også fordi kollegerne går og venter på, at man får lavet sine arbejdsopgaver færdig, og så bliver man stresset,« siger Pernille Tanggaard Andersen.

256 personer har deltaget i Wilkes undersøgelse.