Syddanmark topper med erhvervssygdomme

I 2011 blev der anmeldt flere erhvervssygdomme end året før. Region Syddanmark topper listen med knap 30 procent af samtlige anmeldelser.

Region Syddanmark er hårdt ramt, når det handler om erhvervssygdomme. De seneste tal fra Arbejdsskadestyrelsen viser ifølge P4 Esbjerg, at knap 30 procent af alle anmeldte erhvervssygdomme i Danmark kommer fra borgere i Region Syddanmark.

I 2011 anmeldte 5.570 en erhvervssygdom i regionen, og det er 800 flere end i 2010.

Til sammenligning anmeldte 3.914 en erhvervssygdom i Region Hovedstaden. Nordjylland er med 2.295 anmeldelser regionen med færrest anmeldte erhvervssygdomme.

Hos Dansk Metal i Esbjerg nikker man genkendende til tendensen.

- Jeg oplever rigtig mange, som kommer ind og siger: »Åh Lene, jeg har så ondt i mine knæ eller fingre«. Det, der så sker, er, at jeg sender dem over til deres læge, som så sender en anmeldelse til Arbejdsskadestyrelsen, siger Lene Olsen, Dansk Metal, til P4 Esbjerg.

Det er oftest personer med fysiske lidelser, som kommer på sygehuset, men en ny tendens ses, fortæller overlæge Søren Dahl fra Arbejdsmedicinsk Klinik på Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg:

- Langt de fleste, som vi ser, har smerter forskellige steder i bevægeapparatet. Det er eksempelvis arme, ben og skulder, men i dag ser vi også mange med psykiske lidelser, siger Søren Dahl til P4 Esbjerg.

I 2011 blev der på landsplan anmeldt 18.270 erhvervssygdomme - i 2010 var tallet 16.933.