Svensk bankdirektør har ikke holdt ferie i 12 år, nu indkasserer hun 7,5 millioner SEK i feriepenge

Den administrerende direktør i den svenske storbank SEB, Annika Falkengren, har ikke holdt ferie i 12 år. Derfor får hun nu 7,5 mio. SEK med sig til sit nye job - til stor forargelse.

Foto: JONAS EKSTROMER. Annika Falkengren har aldrig holdt ferie, fortælles det. Og hun kan derfor tage 7,5 svenske kroner med sig, når hun forlader jobbet som administrerende direktør i den svenske storbank SEB. Arkivfoto.
Læs mere
Fold sammen

Annika Falkengren er administrerende direktør i den svenske storbank SEB. Lidt endnu.

Annika Falkengren er  kommet i vælten og bliver beskyldt for at lide af »ferieallergi«, da det er kommet frem, at hun i mere end 12 år ikke har taget ferie og dermed tager 7,5 mio. SEK i ferieløn med sig til sit nye job hos den schweiziske kapitalforvalter Lombard Odier. Det skriver Dagens Industri.

I januar blev det meddelt, at hun forlader posten efter 11 år på posten og næsten 30 år i banken samlet - og det til fordel for et job hos den schweiziske kapitalforvalter Lombard Odier. Hun giver posten som administrerende direktør videre til efterfølgeren Johan Torgeby.

Ifølge Dagens Industri kan Annika Falkengren desuden regne med at modtage en mio. SEK om året fra SEB indtil år 2023 fra sine aktier i banken. .

Dagens Industri skriver, at den svenske storbank nu vil revidere sin politik efter forargelse over, at en række topledere har modtaget millioner for ubrugt ferie.