Sværere at skaffe praktikpladser

Finanskrisen rammer de unge på uddannelsen. Det er blevet sværere at skaffe praktikaftaler.

Læs mere
Fold sammen
Det er blevet markant sværere at skaffe aftaler med virksomheder om at tage unge ud i praktik. Det går især ud over de bogligt svageste unge, som i forvejen er i fare for at falde ud af uddannelsessystemet. Sådan lyder meldingen fra produktionsskoler og erhvervsskoler, som begynder at øjne et styrtdyk i antallet af praktikaftaler for deres elever. Det skriver Politiken mandag.

De seneste landsdækkende tal er fra oktober 2008 og viser en tilbagegang på 17 procent i antal nye praktikaftaler sammenlignet med samme måned året før. I hovedstadsområdet viser nye tal fra november et fald på hele 40 procent.

Undervisningsminister Bertel Haarder (V) deler bekymringen over faldet i praktikaftaler:

- Selv om antallet af praktikpladssøgende (elever uden praktikplads, red.) fortsat er lavt, så er der desværre udsigt til, at det kan stige i de kommende år. Det skal vi gøre alt for at modvirke, siger han til avisen.

En ny kampagne skal blandt andet gøre virksomhederne opmærksomme på de tilskud, der er, hvis man opretter nye elevpladser. Men regeringen står ikke klar med en stor pose offentlige penge.

- Statslig betaling ligger ikke for. Det er og bliver arbejdsmarkedets parters ansvar, også i vanskelige tider, siger han.

/ritzau/