Styr dit TV med hænderne

Hvis du er træt af din fjernbetjening og gerne vil kontrollere dit fjernsyn på en anden måde, så er der håb forude. Ved hjælp at et kamera kan du både skifte kanal samt slukke og tænde fjernsynet.

Australske forskere har ifølge den svenske netavis e24.se fundet en måde at modernisere fjernysnet på. Det eneste der behøves er et lille kamera og at brugeren har frie hænder.

Fjernbetjeningen skal man dog stadig bruge. Kameraets signaler går nemlig via fjernbetjeningen og hen til fjernsynet. Uden fjernbetjeningen fungerer metoden ikke – derfor skal den ligge i umiddelbar nærhed af fjernsynet.

Men forskerne har altså fundet ud af en metode, hvor man f.eks. kan tænde fjernsynet ved at holde sin næve op i luften. Hvis man vil skifte kanal, skal man stritte med tommelfingeren, og man kan også tænde sin DVD-afspiller eller digitalboks ved hjælpe af tegnsprog, som bliver filmet af kameraet, sendt videre til fjernbetjeningen, der så giver fjernsynet besked.

Ifølge forskerne kan kameraet også se forskel brugerne, og det bliver ikke forstyrret af, at børn eller husdyr leger foran TVet. Men der skal være frit synsfelt mellem personen som sidder i sofaen og kameraet.

Kilde: E24.se