Stresser den nye chef de ansatte?

UGENS DILEMMA: Må medarbejderne bare affinde sig med, at en ny chef også kan betyde mindre fleksibel arbejdstid? Eller er det chefen, der skal indrette sig efter arbejdspladsens kultur?

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Du er teamleder for 11 medarbejdere i et konsulentteam. Du har gjort meget ud af at skabe en fleksibel arbejdsplads, hvor medarbejderne i høj grad selv kan tilrettelægge deres arbejde.

Kulturen har indtil nu været, at medarbejderne kunne gå klokken 14, hvis det var nødvendigt, når blot de sørgede for at passe deres arbejde på andre tidspunkter. Du har aldrig oplevet problemer i forhold til fravær eller opgaver, der ikke blev løst til tiden.

For en måned siden fik I en ny afdelingschef, Jesper. Han har fra første dag lagt en anden stil, end I har været vant til. Han er den første, der møder på arbejde om morgenen, og han arbejder altid til langt ud på aftenen. Desuden har både du og dine medarbejdere oplevet at få mails fra chefen sent om aftenen og i weekenden.Du kan tydeligt mærke, at den nye chefs stil har en afsmittende effekt på medarbejderne, som er begyndt at have lange arbejdsdage. De er desuden begyndt at tilkendegive, at de føler, at de altid skal være online.

Kilde: Lederne / www.lederne.dk