Stress-boom i Danmark

35.000 danskere melder sig syge af stress om dagen, og ca. en tredjedel af den danske befolkning føler sig alvorligt stressede. Dette anslås til at koste 14 mia. kr. på bundlinjen om året. Tackler lederne det rigtig – og er det nu stress?

Sådan skriver Business.dks nye gæste-kommentator, erhvervspsykolog Majken Matzau, i sin kommentar. Hun fremhæver videre:

”I løbet af de seneste år har de fleste firmaer i Danmark i takt hermed udviklet stresspolitikker, beredskabsaftaler med psykologer samt sendt medarbejderne på stresskurser. Alle sammen gode og rigtige tiltag. Tiltag, som dog ikke må stå alene – og som oftest er re-aktivt designede,” skriver hun.

Hun stiller dog også skarpt på en ny problemstilling omkring stress – er det stress eller et andet alvorligt problem, som medarbejderen lider af. Hun pointerer:

”Omvendt er en konsekvens, som nu er begyndt at vise sig, at der i højere grad fejlagtigt diagnosticeres stress, hvor der i virkeligheden ligger helt andre problemer til grund. Fejldiagnosticeringen starter som regel hos lederen og den interne HR-funktion og ender eksternt hos lægen eller psykologen.”

Læs hele kommentaren og vær evt. med i debatten på

Stresshåndtering eller lederskab?