Strejkelysten er forduftet i kommunerne

Lærere, pædagoger og sosu'er stemmer ja til overenskomstforliget, lyder det fra flere lokale formænd.

Der er ikke meget kampgejst at finde blandt lærere, pædagoger og sundhedspersonale i kommunerne. Her et foto fra storstrejken i 2008. Fold sammen
Læs mere
Foto: Rune Evensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er ikke meget kampgejst at finde blandt lærere, pædagoger og sundhedspersonale i kommunerne, selvom de dermed går glip af lønstigninger i år.

Flere lokale formænd er ikke i tvivl om, at deres medlemmer vil stemme ja til det magre overenskomstforlig, der blev præsenteret lørdag. Ikke fordi det er et fantastisk forlig, men fordi det er bedst mulige under de svære omstændigheder.

- Vi havde gerne set en mere reel lønstigning. Men mine medlemmer er pressede og føler sig utrygge på deres job. De har ikke mod på at strejke. Men de kommer ikke og roser mig for det her forlig, siger Lene Lindberg, afdelingsformand for FOA i Nordsjælland.



Hos pædagogerne i Bupl Storkøbenhavn siger formand Michael Egelund, at forliget lever op til de - meget lave - forventninger.

- Det er ikke meget smør på brødet, men det er jo som forventet. Vi vidste, at der ikke var mange penge at hente, og det har vi forberedt vores medlemmer på, siger Michael Egelund.

Han anbefaler medlemmerne at stemme ja og regner med, at det bliver resultatet.

- Jeg synes, der er en stemning af, at vi bare skal have de to år her overstået, og så giver vi den gas næste gang, der skal forhandles, siger Michael Egelund.

Flere lokalformænd siger, at medlemmerne er klar over, at det ikke kan betale sig at kaste sig ud i en konflikt over forliget.

- Det er ikke realistisk, som det ser ud nu, at vi ville få mere ud af at stemme nej, siger formanden i Aarhus Lærerforening anbefaler formand Søren Aakjær.

I de kommende uger er det op til de forskellige faggrupper at forhandle detaljerne på plads, inden forliget sendes til endelig afstemning blandt medlemmerne.

- Nu har vi betalt, hvad vi skylder. Så der er ingen tvivl om, at forventningerne til næste gang er meget, meget høje, siger Lene Lindberg fra FOA.