Strejke truer i Københavns Lufthavn

Lufthavnsarbejdere vil lukke Københavns Lufthavn i Kastrup. Foreløbig er driften dog normal.

Foto: Marie Hald
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Lufthavnsarbejderne i Københavns Lufthavn i Kastrup har bebudet, at de vil nedlægge arbejdet torsdag. Men foreløbig fungerer trafikken normalt.

Lufthavnens pressechef, Søren Hedegaard Nielsen, lægger dog ikke skjul på, at det vil betyde forsinkelser, hvis de ansatte gør alvor af strejketruslen.

- Københavns Lufthavn i Kastrup er indtil videre i normal drift. Hvis der kommer en arbejdsnedlæggelse i løbet af dagen, så vil det få konsekvenser for flytrafikken i form af forsinkelser, siger Søren Hedegaard Nielsen.

Ifølge den venstreorienterede hjemmeside modkraft.dk, vil de lufthavnsarbejderne forsøge at lamme lufthavnen med en aktion mellem klokken 10.30 og klokken 12.00 torsdag.

Modkraft.dk henviser dels til en anonym kilde blandt de ansatte, dels til en løbeseddel, som de aktionerende vil uddele, og som siden er kommet i besiddelse af.

"Regeringen vil fjerne efterlønnen, men det er bare toppen af isbjerget. I de sidste ti år har regeringen serveret nedskæring efter nedskæring over for lufthavnsarbejderne. Nu siger vi stop", hedder det i løbesedlen, som ikke er underskrevet.

Søren Hedegaard Nielsen vil ikke kommentere løbesedlen, som han ikke har set.

Heri nævner de aktionerende efterlønnen, den lavere dagpengeperiode på to år samt interne forhold i Københavns Lufthavn.

De ansatte er tilsyneladende utilfredse med sikkerheden i lufthavnen, hvor mindst 40 ansatte ifølge de aktionerende er kommet til skade ved faldulykker i vinter.

I løbesedlen skriver de aktionerende, at lufthavnens ejere, det australske selskab Macquarie, scorer overskuddet, men investerer ikke i at forebygge ulykker.

Søren Hedegaard Nielsen oplyser, at Delta Airlines har aflyst selskabets afgang torsdag middag til New York. Passagererne bookes om til selskabets afgang fredag, forklarer han.