Stort nej til overenskomsten fra LOs største medlem

De ufaglærte i 3F, der er LOs største forbund, har klart stemt nej til den nye overenskomst.

3F formand Per Christensen kan konstatere, at 60 procent af hans medllemer sagde nej til overenskomsten. Det er på trods af, at hovedbestyrelsen i 3F anbefalede et ja til overenskomsten. (Foto: Henning Bagger/Scanpix 2016) Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

LO og Dansk Arbejdsgiverforening har i dag vedtaget en ny overenskomst for 500.000 ansatte i det private, men det er bestemt ikke alle LO-medlemmer, som er tilfredse med indholdet.

Således har fire medlemsforbund i LO sagt nej til aftalen: Det gælder det mindste forbund, Dansk Jernbaneforbund, Malerforbundet, Fødevareforbundet NNF og - ikke mindst - LO langt største medlem: 3F.

Med sine 183.133 medlemmer er 3F omkring dobbelt så stor som det næstestørstemedlem i LO, og blandt 3Fs medlemmer har kun 40,1 pct. stemt for aftalen. Dermed er lige knap hvert sjette medlem af forbundet imod den nye overenskomst. Det er sket på trods af, at størstedelen af hovedbestyrelsen i 3F anbefalede et ja til overenskomsten.

3Fs nej til afftalen har vejet tungt, men overenskomsten kommer alligevel igennem - ikke mindste fordi de to andre store forbund, HK Privat og Dansk Metal, har stemt overvældende for den nye aftale