Storsmugler taget med 50.000 dåseøl

En 49-årig tysk statsborger fik uventede - og ubekvemme - gæster, da han kørte smuglervarer til Danmark på en lastbil med sættevogn. Til gengæld betalte han bøden uden at kny.

På bilen havde han øl og sodavand i enorme mængder, og da folk fra den særlige politi- og toldgruppe opdagede varerne, sagde de "haps", oplyser DR Syd.

På bilen, der kørte over grænsen ved Padborg, var der ikke færre end 21 paller med øl - i alt 49.896 dåseøl - og syv paller sodavand, i alt 2.376 styk. Desuden tolv liter vodka og et ton energikoks.

Den 49-årige chauffør fremviste et falskt, såkaldt ledsagelsesdokument.

Det store parti varer havde han indkøbt i en grænsebutik i Flensborg. Selv om chaufføren ikke var så snakkesalig, fandt P-T-Gruppens folk ud af, at lasten skulle afleveres på en adresse i Køge. Og når de opdagede, at papirerne var ugyldige, var det fordi modtageren og afsenderen af varerne var én og samme person.

Den tyske chauffør var tilsyneladende forberedt på, at han kunne blive knaldet, for i løbet af kort tid lykkedes det ham at skaffe de 100.000 kroner i kontanter, som han blev afkrævet i afgift og bøde.

Herefter kunne han fortsætte turen til Sjælland med et parti varer, der med ét slag var blevet en lille formue dyrere.

Kilde: DR Syd