Storfavorit som Mærsks første kvindelige skibsreder

Containerchefen Eivind Kolding har sat sit nye hold. Hanne B. Sørensen bliver central som indpiskeren på salgsområdet. Esplanadens nye, kvindelige rollemodel kan dermed blive A.P. Møller - Mærsks første kvindelige skibsreder

Hanne B. Sørensen er røget helt til tops i Mærsks containerforretning, idet hun sammen med to andre skal sørge for, at rederiet igen kommer ud med sorte tal i containerforretningen, som omsætter for ca. 160 milliarder kroner. Foto: Allan Lundgren Fold sammen
Læs mere
Den 42-årige Hanne B. Sørensen må affinde sig med at have et ganske stort pres hvilende på sine skuldre. Ikke bare skal hun være med til at genrejse Mærsks containerforretning, hun er også rollemodel for andre kvinder i Mærsk, som har ambitioner om at nå til tops. Og så skal hun affinde sig med at være storfavorit til at blive den første kvinde, der bryder barrieren ind til de hellige haller på Esplanaden, hvor kun skibsredere holder til.

Skibsreder Eivind Kolding, der er chef for landets største virksomhed Maersk Line med en omsætning på 160 mia. kr., satte i går sit eget hold. Det hold, som skal forestå de næste to års genopretning af en økonomisk plaget containerforretning.

Hanne B. Sørensen hentes hjem fra Italiens shippinghovedstad Genova, hvor hun har været chef for Mærsk Lines aktiviteter i det østlige Middelhav.

Hjemme på Esplanaden får hun titel af Chief Commercial Officer (CCO). Og dermed får hun til opgave at sætte turbo på salget i Maersk Line, som i de senere år har været presset af aggressive konkurrenter.

Løser hun den opgave på en måde, så Eivind Kolding og resten af A.P. Møller - Mærsk topledelsen kan nå målsætningen om en tilfredsstillende indtjening i 2009, så er vejen banet for Hanne B. Sørensens kurs mod de allerinderste cirkler på Esplanaden, nemlig skibsreder-gruppen.

Allerede inden sin seneste udnævnelse var hun blandt de 50 højest placerede i Mærsk, og med den nye titel hjemme på Esplanaden rykkes hun yderligere op i hierarkiet.

Kometkarriere
Vejle-kvinden, som har en cand.oecon-uddannelse i bagagen, har oplevet en kometkarriere siden hun kom til Mærsk for blot ti år siden. I den mellemliggende periode har hun været udstationeret i Indien og Singapore og såmænd også været en tur omkring Esplanaden ind i mellem.

Hanne B. Sørensen bliver en af tre fortrolige til Eivind Kolding. Michael Deuleran bliver chef for »Network & Products« - rutenettet, mens Søren Lauengaard får titel af »Chief Proces Officer (CPO) and head of Customer Service,« - her må blandt andet ansvaret for IT formodes at ligge.

Maersk Line er med sine mere end 30.000 ansatte i 325 kontorer i 125 lande og en omsætning på 160 mia. kr. Danmarks største enkeltvirksomhed. Rederiet er suverænt verdens største containerrederi, men kom i alvorlige problemer i 2006, da Maersk Line røg ind i IT-problemer oven på det 17 milliarder kroner store opkøb af Nedlloyd, og samtidig med at raterne sivede.

Det kostede ikke bare de to skibsredere for Maersk Line, Knud E. Stubkjær og Tommy Thomsen, deres positioner - begge har siden forladt Mærsk - men resulterede også i, at topchefen igennem 14 år, skibsreder Jess Søderberg, fik en kontant melding fra bestyrelsen om, at han måtte affinde sig med at skulle gå før tid. Ny i seniorstolen er Nils Smedegaard Andersen, som overtog det øverste dagelig ansvar for blot en måned siden.