Store udfordringer

Niels Gotfredsen, 46 år, er ansat som chef for eSecurity. Han skal stå i spidsen for det forretningsområde, der har ansvaret for NemID i Danmark og BankID i Norge. Han kommer fra en stilling som direktør i Moderniserings- styrelsen under Finansministeriet, hvor han har været siden 2011.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvilke forventninger har du til dit nye job?

Nets har nogle fantastiske produkter og en ambitiøs strategi, så jeg er sikker på, at jobbet bliver udfordrende og spændende. Samtidig fremstår Nets som en meget professionel virksomhed, som det bliver meget lærerigt at være en del af.

Hvilke overvejelser har du gjort dig i forbindelse med dit skifte? Hvad bliver anderledes?

Jeg har været meget glad for mit nuværende job i Moderniseringsstyrelsen, som jeg var med til at etablere i 2011, så det har været en svær beslutning at sige farvel. Men jeg syntes, at muligheden for at komme til Nets var for spændende til at sige nej til. Samtidig bliver det selvfølgelig interessant at skifte fra staten til den private sektor.

Hvad har været den røde tråd i din karriere?

Jeg er meget tiltrukket af store udfordringer og en ambitiøs dagsorden. Det her med at gøre en synlig forskel har været en del af de fleste af mine job.

Hvad er din uddannelse, og hvordan ser du sammenhængen mellem din uddannelses- baggrund og dit nye job?

Jeg er uddannet i statskundskab, så der er vist ikke en direkte sammenhæng til mit nye job. Men Nets spiller en betydelig rolle i betalingsinfrastrukturen og er samtidig en vigtig aktør i det digitale Danmark. Dermed får jeg stadig en tæt kontakt til den offentlige sektor, så på den måde er der en forbindelse.

Hvad ser du selv som de største udfordringer i din nye stilling?

Det bliver en udfordring at skulle være leder i en virksomhed, som jeg ikke tidligere har arbejdet i. Så jeg glæder mig til at lære kulturen og organisationen at kende. Det bliver også nyt at skulle agere i en verden, hvor jeg ikke kender næsten alle på forhånd. Så det er vigtigt hurtigt at bygge et netværk og møde kunder og samarbejdspartnere.