Stofmisbrug udbredt på jobbet

Advarselsklokker må ringe stadig højere i ørene på Folketingets ansatte. Inden for de seneste tre måneder er `Borgen' to gange blevet sat i forbindelse med brug af kokain.

Senest i går da en medarbejder i Folketingets administration blev sigtet for at have tre gram på sig. Og Christiansborg er langtfra den eneste arbejdsplads, hvor `sne' og andre rusmidler sætter turbo på arbejdsdagen, skriver MetroXpress.

»Der er en udbredt brug af euforiserende stoffer, og det er i mange forskellige brancher. Tidligere havde man et billede af, at det var de smarte reklamefolk, der lige skulle pudre næseborene ind­imellem, men sådan er det ikke. Antallet af sager stiger, og det er i alle brancher, men især bygge- og restaurationsbranchen er ramt,« siger Jacob Lund, kommunikationschef i Dansk Arbejdsmiljø, der hjælper virksomheder, der har problemer med for eksempel ulykker eller psykisk dårligt arbejdsmiljø.

I november afslørede B.T. friske kokainrester tre steder på toiletter på Christiansborg. I går var det så en ansat, der måtte tilstå, at han havde kokain på sig i arbejdstiden. Men det er ikke specielt overraskende, at stofmisbrug sniger sig ind i arbejdspauserne.

`Lidt til næsen' kan nemlig få dagen til at køre i femte gear, og hurtighed kan føles som en nødvendighed, siger psykolog Lone Reimer, der hjælper virksomheder med stresspolitik.

»Man føler, man er nødt til at selvmedicinere sig for at kunne magte de krav om at præstere, være på og arbejde i højt tempo, der er på arbejdspladsen i dag,« siger hun.

Folketingets personalechef John Baastrup siger, at Folketinget overvejer at indføre en misbrugspolitik.

Ifølge Dansk Arbejdsmiljø er det en generel tendens, at arbejdspladser indfører misbrugs- i stedet for alkoholpolitik. Den mandlige medarbejder, der i går blev sigtet, er blevet tilbudt hjælp i form af en Health Care-ordning.

Kilde: MetroXpress