Stjæler din kollega fra arbejdspladsen?

Tre ud af fire har stjålet på arbejdspladsen, viser meningsmåling, men hvordan håndterer en chef tyveri på sin egen arbejdsplads?

Foto: Colourbox.
Læs mere
Fold sammen
Kuglepenne, ringbind og taxiboner napper danskerne på arbejdspladsen, viser en meningsmåling, Zapera står bag. Meninsmålingen viser, at flere end tre ud fire danskere har stjålet fra deres arbejdsplads, og Dansk Erhverv, der er landets næststørste erhvervsorganisation, oplever en klar stigning i tyveri fra arbejdspladsen.

Men hvad er løsningen? Skal virksomheden have en nultolerance-politik, som det er tildet i Dansk Supermarked? Det betyder, at man bliver fyret på stedet, hvis man tager det mindste. Og hvad skal man gøre, hvis man som leder kun har en mistanke om at der foregår tyveri?

Det er emnet for Ugens Dilemma fra Ledernes Hovedorganisation, hvor et ledelsesproblem bliver diskuteret hver uge. Her er dilemmaet, at en leder begynder at mistænke medarbejderne for at stjæle på arbejdspladsen. Problemet er, at det er gisninger, og derfor skal lederen træde med listesko for at undgå at træde nogen over fødderne.

I Ugens Dilemma kan du overveje, hvad du ville gøre, hvis du var chef. Du kan deltage i afstemningen, og du har mulighed for at kommentere emnet og de løsningsforslag, som bringes herunder. Næste uge kan du på Business.dk og i Business Karriere læse, hvad andre læsere mener om spørgsmålet.

Ugens Dilemma:

Du er leder af intern service på en større arbejdsplads og har blandt andet ansvar for indkøb og distribution af kontorartikler til hele virksomheden. Hidtil har medarbejderne frit kunnet tage, hvad de har brug for fra lageret uden at skulle redegøre nærmere herfor.

Igennem et stykke tid er forbruget af kontorartikler imidlertid vokset betydeligt, hvilket undrer dig, da der ikke er sket noget ekstraordinært, som kan forklare den pludselige stigning. Forbruget fordeler sig jævnt på alle former for kontorartikler. Hverken du eller dine medarbejdere har observeret, at nogen har hentet flere kontorartikler end sædvanligt. Du bliver nu nødt til at gøre noget ved svindet og overvejer, hvordan du skal gribe sagen an.Kilde: Ledernes HovedorganisationBusiness.dk forbeholder sig ret til, men er ikke forpligtet til, at redigere eller fjerne kommentarer fra debatter, der er:

- i strid med gældende lovgivning
- racistiske eller injurierende
- skrevet i en grov tone
- udleverer personlige oplysninger

Ved at kommentere accepterer du, at Business.dk herefter frit og fremover kan offentliggøre dit indhold i Berlingske Tidende, på www.business.dk eller andre platforme og medier, som drives af Det Berlingske Officin.